Annonce:
Annonce:

Vespa skal være trendy - igen

Vespa - det legendariske, italienske scootermærke - vil gerne tilbage i danskernes hjerter

Vespa var kendt blandt de unge i 60'erne og 60'erne, men i dag er der ingen unge, der kender mærket længere. Derfor har Vespa indledt en charmekampagne mod de unge
Vespa var kendt blandt de unge i 60'erne og 60'erne, men i dag er der ingen unge, der kender mærket længere. Derfor har Vespa indledt en charmekampagne mod de unge
Annonce:
Følg Biler

I 50’erne og 60’erne var det overalt i Vesteuropa rigtig god stil at transportere sig selv og sin date fremad på en nypudset Vespa-scooter. Siden gik glansen en smule af Sankt Gertrud (som man sagde dengang). Salget faldt, og de unge kastede deres kærlighed i andre retninger.

Nu skal scooter-eventyret tilbage på sporet. De trendy unge skal atter farte ud i byen iført Vespa. Dette kræver en fornyelse af brandet, og derfor har Vespa-importøren valgt at alliere sig med unge brand designere fra KEA – Københavns Erhvervsakademi.

Ikke kendt nok
- Vores udfordring var og er, at kendskabet til Vespa blandt danskere under 50 år simpelthen er for lavt. Ønsket er derfor at appellere til de unge, trendorienterede målgrupper – og at kæde Vespa sammen med en helt særlig, urban, frihedselskende livsstil, forklarerdirektør Robert Hansen fra PG Danmark, som importerer Vespa.

Annonce:

Brand design-eleven Julie Lindholm Andersen var en af de studerende, som målrettet tog opgaven på sig:

- Det var et spændende arbejde, men også afsindig hårdt at få idéer til, hvordan man kan skabe buzz omkring brandet – og gøre det til andet og mere end en genstand på et museum, siger Julie Lindholm Andersen.

Harley med jetmotor - se den blive fyret af

Anderledes branding
Julie Lindholm Andersen valgte sammen med resten af arbejdsgruppen at lægge ud med målgruppeinterviews med 10 internet-bloggere.

- Vi nåede frem til at PG Danmark bør udnævne en række Vespa-ambassadører. Nogle stærke trendsættere, som ikke er ’slidt op’ af at figurere i mediebilledet. Disse skulle så præsenteres i et fanzine placeret på caféer, i biografer og den slags, forklarer Julie Lindholm.

Andre grupper kastede sig ud i busreklamer og hushøje billboards i retrostil, som understreger Vespa’en som seriøs konkurrent til cykel, bus og bil. En gruppe fokuserede på, at Vespa i visse tilfælde vil kunne erstatte firmabiler og dyre taxa-ture.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Se beskederne

En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: