Kulde rammer danskernes biler hårdt

Dansk Autohjælp melder om den travleste vinterdag siden 2010, og Falck har haft over 5000 telefonopkald.

De lave temperaturer går hårdt ud over danskernes køretøjer. Både Falck og Dansk Autohjælp er mandag blevet kimet ned af danskere, som har haft problemer med at få startet bilen.

- Det kan godt være, at det er koldt udenfor, men telefonerne hos Falck har været rigtigt varme. Vi har haft lidt over 5000 henvendelser i dag indtil klokken 17.00, og det er bestemt ikke hverdagskost.

- Det er i hvert fald tre til fire gange over normalen i forhold til de vinterdage, vi har oplevet før i det her vinterår, siger pressechef Mikkel Andreas Beck fra Falck.

Den dybfrosne mandag har også givet travlhed hos Dansk Autohjælp, som indtil nu er rykket ud mere end 2770 gange. Antallet af assistancer topper tidligere rekorder.

- Vi har slået vores hidtil travleste dag i forhold til aktivitetsniveau fra snestormen den 22. december 2010, hvor vi havde 2713 sager, fortæller vagtcentralchef Ellen Trolle fra Dansk Autohjælp, som har haft alle biler og alt disponibelt materiel på vejene.

Natten til mandag viste termometeret minus 15 grader flere steder i landet, og temperaturen har endnu ikke sneget sig over frysepunktet.

- Vi har primært hjulpet med at få folks biler til at starte - altså at give et lille "smæk" til batteriet eller simpelthen skifte det. Men vi har også hjulpet med åbne bildøre, fordi de er frosset til, eller skifte ødelagte kølervæskeslanger, siger Mikkel Andreas Beck.

Falck venter fortsat en travl aften på de danske landeveje.

- Når folk skal til at hjem fra arbejde igen, kommer der sandsynligvis læs på igen, fortæller Mikkel Andreas Beck.

Det er især i Region Hovedstaden, at danskernes biler har haft svært ved at starte. Her er Falck rykket ud 1210 gange. I Region Midtjylland og Region Syddanmark er tallet henholdsvis 1164 og 1086.

0 kommentarer
Vis kommentarer