Bilerne strejker i kulden

Selvom kulden har været fast gæst den sidste uges tid, er der stadig travlt hos autoservice-firmaerne. Danske biler står nemlig af på stribe

Dansk Autohjælp har sidst tirsdag eftermiddagen kørt tæt på 2.500 assistancer, og det tangerer mandagens rekord. (Foto: Per Rasmussen)
Dansk Autohjælp har sidst tirsdag eftermiddagen kørt tæt på 2.500 assistancer, og det tangerer mandagens rekord. (Foto: Per Rasmussen)

En dybfrossen eller væltet bil kan være svær at starte. Eller nærmest umulig.

Det giver store forsinkelser hos bilejerne og stor travlhed hos de selskaber, der hjælper bilejerne med at få deres biler ud på landevejene. Dansk Autohjælp melder om ekstrem stor travlhed netop i disse kolde dage.

Se også: Østeuropæisk dødskulde kræver fortsat liv

I går tirsdag mindede om gårdsdagens rekordmandag, og mange bilister bliver formentlig igen i dag forsinket, når de her til morgen finder en dybfrossen bil i carporten

Dansk Autohjælp havde sent tirsdag eftermiddag kørt tæt på 2.500 assistancer, og det tangerer mandagens rekord.

Håndværkeren - 25. jan. 2012 - kl. 07:27 TV: Sådan undgår du frosne bildøre

Bilerne står af i frosten
Mønsteret er det samme, bilerne kan ikke starte om morgenen, når de har stået stille i kulden hele natten, og mange har også problemer, når de skal hjem fra arbejde om eftermiddagen.

- Vi flytter vore biler fra de stationer, hvor der er mindst at lave til de travleste steder. Men det bliver sværere og sværere at finde ledig kapacitet. På det seneste har vi nu også oplevet stigende problemer i Midt og Vestjylland, fortæller vagtcentralchef Ellen Trolle fra Dansk Autohjælp.

Se også: Biler og både pakket ind i is

Firmaet har tirsdag den 7. februar ved aftentide opgjort sine assistancer til hele landet til i alt 2.500 og hjælpen fordeler sig på følgende måde:

Sjælland uden HT: 426

HT-området: 323

Fyn: 286

Sydjylland: 557

Samfund - 7. feb. 2012 - kl. 08:36 TV: Sådan skal du køre i sneen

Østjylland: 491

Midt/Vestjylland: 151

Nordjylland: 166

0 kommentarer
Vis kommentarer