TV: Mand går på kølen af båd

Den britiske singlehand-sejler Alex Thomson lavede for nylig et dramatisk stunt

Alex Thomson faldt i vandet flere gange under fotooptagelsen. Han sejler alene, nonstop jorden rundt igen i sejladsen Vendee Globe, der starter til november i Frankrig.
Alex Thomson faldt i vandet flere gange under fotooptagelsen. Han sejler alene, nonstop jorden rundt igen i sejladsen Vendee Globe, der starter til november i Frankrig.

Alex Thomsons nye 60 fods sejlbåd, Hugo Boss, skal føre ham jorden rundt nonstop i jordomsejlingen i Vendee Globe Challenge, der starter til 10. november i år. Omtrent 30 både med hver en mand om bord, har start og slut i Vendee i Frankrig.

I den forbindelse vil den 37-årige Alex Thomson gerne ville vise stunts for sin sponsor, fornylig blev han derfor sejlet op på den fire meter lange, orange svingkøl, hvor han blev filmet og fotograferet, hvorefter han faldt i det kolde vand i Sydenglands the Solent.

- Vi havde en otte ton sejlbåd i kulfiber, en vandscooter med 255 hestekræfter, erfarne skippere og en skør fyr, mig i et jakkesæt. Vi havde også en sikkerhedsbåd, en filmbåd, det eneste vi manglede var et fly, siger Alex Thomson til thedaylisailcom.

Læs også: Sådan sejler Hugo Boss

Alex Thomson faldt i vandet flere gange, da det er meget svært at holde bådens køl over vandet. Det kræver mindst 9 m/sek., før man kan gå på kølen og lave, ’The Keel Walk’ på IMOCA 60-bådtypen.

Alex Thomson, som Ekstra Bladet har mødt flere gange under jordomsejlingerne, er kendt for at knække kulfibermasterne på sine 15 mio. kroner dyre både.

Værste tidspunkt han gjorde det var i 2007, hvor den 31,5 meter høje masten knækkede mellem Sydafrika og Sydamerika, her blev han reddet af den anden singlehand-sejler, Mike Golding, der fik Alex Thomson om bord i en dramatisk redningsaktion, før de kunne halte ind til Cape Town, Sydafrika.

I videoen herover kan du følge de genvordigheder Thomson skulle igennem, inden han til sidst kunne gennemføre The Keel Walk på den 18,28 meter lange båd.