Mænd vil ha' BMW, kvinder Peugeot

Danske mænds bildrømme handler mest om en stor luksus-BMW. Det viser en ny undersøgelse af danskernes bilinteresser gennemført af BilBasen og Spar Nord.

Generelt vil kvinder hellere ha' en lille bil end en stor. Det er i hvert fald de små biler, som de køber og søger efter. Men spørger man kvinder hvad de drømmer om, er det også store biler. Det viste Årets kvindebil 2010, hvor et panel på tyve kvinder, herunder musiker Pernille Rosendahl, pegede på VW Passat CC som kvindernes favorit-bil.
Generelt vil kvinder hellere ha' en lille bil end en stor. Det er i hvert fald de små biler, som de køber og søger efter. Men spørger man kvinder hvad de drømmer om, er det også store biler. Det viste Årets kvindebil 2010, hvor et panel på tyve kvinder, herunder musiker Pernille Rosendahl, pegede på VW Passat CC som kvindernes favorit-bil.

Mens mændene drømmer om tyske luksusbiler, holder de danske kvinder sig til langt mindre biler som Peugeot 206, der er den mest ombejlede bil blandt kvinderne.

Handlen med brugte biler i Danmark er for længst kommet op i gear efter finanskrise-årene, og mest ombejlet blandt danske mænd er tyske biler af luksusmærkerne BMW, Audi og VW. Det viser en ny undersøgelse fra BilBasen og Spar Nord på baggrund af 480.000 bil-søgninger på BilBasen.dk i foråret.

Stik modsat forholder det sig for kvinderne, hvor mindre, økonomiske biler som Peugeot 206, VW Golf og Suzuki Alto topper listen over de biler, som bliver søgt mest efter.

Kvinder søger med hjernen
Når kvinder og mænd søger efter vidt forskellige biler, når de går på biljagt på internettet, så skyldes det ifølge direktør hos BilBasen Morten Heuing i store træk, at mænd søger med hjertet, mens kvinder søger med hjernen.

TV siger det modsatte: Kvinder vil ha' en stor bil

- Mænd har en tendens til at drømme sig væk i de lidt dyrere modeller, inden de finder frem til den bil, som økonomisk og funktionelt er en realistisk mulighed for dem. Helt modsat forholder det sig med kvinderne, som fra starten søger målrettet efter en bil, som er praktisk og økonomisk, siger Morten Heuing.

Hos Spar Nord, som jo finansierer bilerne for både mænd og kvinder kender man udmærket til forskellen mellem kønnene.

- Der er helt klart forskel på mænd og kvinders tilgang til et bilkøb. Og selv om bildrømmen er en stor luksusbil, er det langt fra altid det resultat, der ender hjemme i garagen. Blandt andet fordi værditab og udgifter til forsikring, brændstof og service ofte får folk til at tænke sig om en ekstra gang, siger pressechef i Spar Nord Leif Lind Simonsen.

Det er dog ikke synspunkt, som alle kvinder deler:

I forbindelse med Årets kvindebil 2010 udtalte livsstilsekspert Christiane Vejlø, at hun var træt af der konstant sættes lighedstegn mellem kvinder og små biler.

Der er nogle kvinder, der har et behov for at komme fra A-B, og andre der vil føre sig mere frem og forlanger mere af bilen end at den skal være billig og nem at parkere.

Kvinder skal ikke finde sig i en mindre bil, hvis de har råd og lyst til en større bil. I Danmark er det ofte kvinderne, der får den aflagte bil på trods af, også selvom det måske er kvinden i hjemmet, der skal hente børn og har brug for en bil med god plads.

- I USA er det faktisk kvinderne, der kører de største biler, mens manden derovre må finde sig i en mindre pendlerbil, sagde Christiane Vejlø i forbindelse med nomineringen.

0 kommentarer
Vis kommentarer