De første kilometer i Audi Q3

Q3'er er en højbenet men sportslig lille fætter, som skal konkurrere med BMW X1 og VW Tiguan

Med Audi Q3 satser Audi på at få de sidste dråber ud af SUV-bølgen inden den ebber helt ud ...
Med Audi Q3 satser Audi på at få de sidste dråber ud af SUV-bølgen inden den ebber helt ud ...

Zürich, Schweiz - i dag torsdag ...

Vi har endnu ikke nået at køre ret mange km i den nye Q3, men det er alligevel lykkedes os at få en god fornemmelse af hvad det er for en fætter.

Opskriften på er kendt - en smart femdørs bil med firehjulstræk og lidt ekstra højde. Audi har i forvejen to SUV-modeller på markedet, nemlig den mellemstore Q5 og den nærmest absurd store Q7, som begge har været succeser for Audi.

Samlet set har Audi solgt en halv million af Q-bilerne, og med Q3 forsøger man at ramme et lidt andet publikum med en billigere og fremfor alt mindre variant af asfalt-firehjulstrækkerne.

300 heste
Ifølge Audi vil den nye Q3, som nærmest på centimeter måler det samme som BMW X1 og VW Tiguan, gå kødet på købere i hver sin ende af livet: De helt unge, som endnu ikke har familie eller har små børn samt ældre, som ikke har lyst til at gå i knæ for at komme om bag rattet, og samtidig vil have et køretøj, som ikke fylder alt for meget i trafikken.

Med lidt god vilje kan man kalde Audi Q3 for en aflægger af VW Tiguan, som den deler undervogn og motorer med.

Du kan få Q3 med de kendte 2-liter diesler med hhv. 140 og 177 hk eller toliter turbomotoren 2.0 TFSI på 170 eller 211 hestekræfter, som vi blandt andet kender fra Audi A4 og ikke mindst VW Golf GTI.

Og så vanker der også en 300 hestes sag med den lækre motor fra Audi TT RS - dog med lidt færre heste.

Sit eget udtryk
Men naturligvis har Q3 sit helt eget udtryk - og minder visuelt mere om Audi A1 end de større Q5 og Q7.

Q3 er med sine godt 440 cm en kompakt bil, som - heldigvis - også opleves sådan. Bilen er nok ikke en bil til de allermest magelige.

En temmelig stram affjedring får bilen til at føles mere sportslig end f.eks. Tiguan eller Hyundai IX35 som ligger i samme klasse. Heldigvis gør det også bilen tilsvarende velstyrende ...

Indretningen er helt igennem i orden med en lækker, intim førerplads, nogenlunde samme plads i bagsædet som en Audi A4 plus et rummeligt bagagerum på hele 460 liter.

Læs mere om Audi Q3 i weekenden.

1 af 2 Audi Q3 er en lækker lille sag, og magter både 460 liter bagage og 2-3 unger i bagsædet
2 af 2 Med Audi Q3 satser Audi på at få de sidste dråber ud af SUV-bølgen inden den ebber helt ud ...
0 kommentarer
Vis kommentarer