Espersen: køber kun brugt

Søren Espersen fra Dansk Folkeparti er som danske bilkøbere er flest, og køber derfor brugte biler

Når det kommer til transport, indrømmer Søren Espersen gerne, at han er lidt smånærig. 130.000 kroner er smertegrænsen. Det betyder lige nu, han kører en Hyundai Sonata af ældre årgang. (Foto: Jan Unger)
Når det kommer til transport, indrømmer Søren Espersen gerne, at han er lidt smånærig. 130.000 kroner er smertegrænsen. Det betyder lige nu, han kører en Hyundai Sonata af ældre årgang. (Foto: Jan Unger)

Dengang i slutningen af 1980'erne og begyndelsen af 1990'erne, da Søren Espersen var freelancejournalist med adresse i England, kørte han bil med stil.

– Derovre er bilerne jo meget billigere, så jeg købte en Jaguar Daimler 4,2, som nok er den bedste bil, jeg nogensinde har haft.

LÆS OGSÅ: Fra ministerbil til Ople Zafira

– Herhjemme har jeg altid kørt brugte biler. Alt fra Citroën 2CV til den Hyundai Sonata, jeg har i dag, og som vi købte brugt for tre-fire år siden. Men i England fik jeg lov til at flotte mig.

Så begejstret var han for sin Jaguar, at han tog den med hjem til Danmark. Her blev den dog solgt inden der kom danske plader på.

Og siden har den altså stået på godt brugte biler:

– Lige når det kommer til transport, må jeg nok indrømme, at jeg er lidt smånærig. 130.000 kroner. Meget mere vil jeg helst ikke bruge på en bil.

LÆS OGSÅ: Skønt med luft i håret

Selv om han arbejder i København og bor cirka 100 kilometer væk mellem Næstved og Vordingborg på Sydsjælland, kører Søren Espersen nemlig ikke ret meget.

– Til hverdag tager jeg bare turen ned til stationen og toget videre derfra. Kun måske en gang hver anden uge tager jeg min bil til København, siger Søren Espersen.

Elitebilist
Selv om han de sidste mange år har kørt stort, er Søren Espersen ikke typen, der tromler de andre bilister ned ude i trafikken.

LÆS OGSÅ: Drømmer om Audi, men ...

– Jeg har faktisk ikke haft et eneste uheld i al den tid, jeg har haft kørekort. Så i dag er jeg vist det, der hedder superelitebilist, hvilket jo er godt rent forsikringsmæssigt.

– Ikke engang en fartbøde har jeg fået siden 1980'erne. På motorvejen kan jeg godt komme til at køre lidt for hurtigt, men i byerne kunne det ikke falde mig ind. Jeg har virkelig respekt for at køre forsigtigt – især i tæt befolkede områder, slutter han.

0 kommentarer
Vis kommentarer