En dansk bil til 150.000 kr.

149.900 kr. for en ny dansk bil. Det lyder som en joke - og ligner også en joke, men den er god nok ...

Fræk? Nej, men den er dansk. Et skørtesæt og en chiptuning, så er vi kørende ...
Fræk? Nej, men den er dansk. Et skørtesæt og en chiptuning, så er vi kørende ...

Bortset fra det, er projektet helt reelt, og for første gang – måske nogen sinde – er der tale om en dansk bil, der kan blive en verdenssucces.

Garia hedder bilen som i virkeligheden er en golfbil, men den kan registreres på danske nummerplader som en firehjulet knallert, og så er det helt legalt at benytte den i trafikken. Garia Monaco hedder den særlige model, som er udstyret til bybrug.

15 heste
Den drives af en 15 hestes el-motor, som forsynes med strøm fra fire 8-volts blybatterier. Selv om du må bruge den i byen, er du dog ikke i tvivl om, at det er en golfbil. Den er høj med opret siddeposition, der er ingen døre eller beklædning, og så er den – naturligvis – eldrevet.

Målet har da heller ikke været at lave en bybil, men at lave en luksus golfbil. I den henseende virker Garia særdeles vellykket. Den har avancerede hjulophæng, god komfort og masser af flotte designdetaljer, som retfærdiggør den høje pris.

Succesen er hjemme
Garia har da også allerede opnået en vis succes. Den havde verdenspremiere på biludstillingen i Genève i marts, og Garia har allerede solgt 200 styk, heraf 15 i Danmark.

Firmaet bag Garia har hjemme i Greve. Bag mærket står den danske bildesigner Anders Lynge og Jacob Brunsborg, der er bedst kendt som søn af Jysk Sengetøjs-lagers grundlægger, Lars Larsen.

Ved projektets start forsøgte Garia sig med Kina som produktionsland. Det gik ikke. Kvaliteten kunne ikke stå mål med designet, så produktionen blev flyttet til Valmet Automotive i Finland, hvor Garia produceres side om side med Porsche Cayman og Fisker Karma – som jo også har dansk islæt over sig, idet den danske Henrik Fisker står bag Fisker Automotive.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time