Den hurtigste Mini nogensinde

Så løftet BMW endelig sløret for det nye medlem af familien, der bliver den hurtigste Mini nogensinde, Mini Coupe

Der er Mini, Mini Cabriolet, Mini Clubman, Mini Countryman, og nu også Mini Coupé.

Se den som en 2-personers og mere sportslig udgave af den almindelige Mini. Vi så lidt af den for et par uger siden, men nu har BMW altså frigivet de første billeder uden kamuflage.

Lidt kortere
Mini Coupé deler temmelig mange komponenter med den almindelige Mini. Frontpartiet er stort set identisk, og den er blot 6 mm kortere end en modellen med tre døre og bagsæde. Men den er markant lavere, hvilket naturligvis skyldes det spøjse tag, der giver associationer til en styrthjelm.

Bagsædet er som sagt røget ud, til gengæld skulle bagagerummet være større og mere praktisk.

Og på selve klappen sidder en elektrisk hækspoiler, som automatisk vipper op ved 80 km/t for at skabe downforce og undgå en løssluppen bagende i sving. Mini lover endnu strammere køreegenskaber end du kender fra den almindelige Mini, og du vil kunne bestille Mini Coupé med det elektroniske spærredifferentiale fra John Cooper Works-versionen.

Bornholmer-ur
Kabinen byder på velkendt Mini-design med det store runde bornholmerur af et speedometer midt på instrumentbordet og en omdrejningstæller placeret over rattet.

Motorprogrammet består af de velkendte motorer med og uden turbo. Mindste model bliver Mini Cooper Coupé med en 1,6-liters benziner med 122 hk, mens Cooper S-versionen med turbo og 184 hk og 6,9 sekunder fra 0-100 km/t nok bliver den mest populære variant.

Hurtigste model hidtil
Du kan også bestille Mini Coupé i John Cooper Works-trim, og i så fald får du den hurtigste Mini, der nogensinde er bygget.

De første 100 km/t klares på 6,4 sekunder, og topfarten er 240 km/t. I den anden boldgade finder du dieselversionen, men den må du ikke tage fejl af — den 2-liters dieselmotor yder 305 Nm og klarer 216 km/t

Modtag en gratis udgave af Bil Ekspressen, indtast navn og email-adresse i feltet herunder
Du vil modtage en mail0 kommentarer
Vis kommentarer