Hornsleths syrede motorcykler

Og nu troede du lige, at moderne kunst var røvsygt og kedeligt og for alle andre end benzinfreaks? Så tjek lige de her motorcykler

Kunstneren Kristian Hornsleth har ikke blot lavet en enkelt Ducati-special. Faktisk hele 10 styk
Kunstneren Kristian Hornsleth har ikke blot lavet en enkelt Ducati-special. Faktisk hele 10 styk

Nogle provo-kunstnere udstopper små hundehvalpe, skærer døde grise op eller skider i en dåse for at se nogle reaktioner. Den danske kunstner Kristian von Hornsleth går lidt mere raffineret til værks, men der skal da nok være nogle, der kunne tænke sig at give ham en omgang tæsk.

Ducati-freaks verden over har i hvert fald udråbt den kreative artist som en galning i kølvandet på mesterværket ’Kill Me Fast’ — en serie af 10 motorcykler i dansk design.

På den anden side har ejerne selv betalt formuer for de unikke Ducatti-motorcykler, der hver især — og gennem flere år — er dekoreret med penselstrøg i kunstnerens helt særlige, karakteristiske stil. Så Hornsleth har absolut sine tilhængere.

Se flere billeder her.

Og hvorfor ’Kill Me Fast’?

- Jeg spurgte sælgeren, om det var farligt at køre på sådan en motorcykel, og hav svarede at man ikke mærker noget, når man rammer en mur med 320 km/t. Det fik mig til at tænke på, hvorfor jeg mon er så fascineret af denne kombination af fantastisk italiensk design og superb motorteknologi. Det er præcis den blanding af skønhed, fart og død, som fik mig til at gå i gang med dette projekt, forklarer Kristian von Hornsleth på sin hjemmeside.

Cykler og grej: Spøjs pedal

Det er i øvrigt ikke første gang, Christian von Hornsleth anvender køretøjer som lærred. Han har tidligere dekoreret en eksklusiv serie Morgan-biler på fabrikkens bestilling, og for et par år siden kastede han sig også over en uskyldig Lamborghini Countach.

Fed? Syret? Hæslig? Bedøm selv. Og husk lige, at det altså ikke er os, der har gjort det

1 af 2 Hvem har tabt en Flügger-forretning ud over min Ducati?
2 af 2 Kunstneren Kristian Hornsleth har ikke blot lavet en enkelt Ducati-special. Faktisk hele 10 styk
0 kommentarer
Vis kommentarer