Minister sylter sikkerhedsudstyr

Trafikstyrelsen indstillede sidste efterår en række sikkerhedsudstyr til afgiftslempelse - intet er sket

Ekstra Bladet Biler 30. januar i år.
Ekstra Bladet Biler 30. januar i år.

I januar afleverede Ekstra Bladet Biler en liste over 12 sikkerhedssystemer, der er relevante at fremme udbredelsen af ved helt eller delvist at fritage dem for registreringsafgift i nye biler.

LÆS OGSÅ: Afgifter skader trafiksikkerheden

Vi spurgte skatteminister Peter Christensen, om det ikke var rimeligt helt eller delvist at fjerne de 180 procent registreringsafgift, som disse systemer er pålagt.

'Ministeren er lige tiltrådt, så det er for tidligt for ham at udtale sig om noget så specifikt som det her', lød beskeden fra den nyudnævnte skatteministers spindoktor.

Nu viser det sig, at Trafikstyrelsen helt tilbage i oktober 2010 indstillede til Skatteministeriet om at lempe afgiften på tre nye sikkerhedssystemer. Indstillingen ligger stadig i ministeriet, men der er ikke gjort noget ved den.

Forslag fra sidste år
– Vi foreslog faktisk Skatteministeriet, at der blev lavet ændringer i listen over sikkerhedsudstyr for nye biler den 19. oktober 2010, fortæller kontorchef i Trafikstyrelsen, Ib Rasmussen.

– De drejer sig om automatisk nødbremsesystem, og linjevogteren, som man normalt kalder Lane Guard. Det er eksempler på sikkerhedsudstyr, der burde være afgiftslempelser på. Når vi får E-call, hvor bilen selv ringer efter hjælp i tilfælde af en ulykke, så synes vi også, der skal være et fradrag for det, siger Ib Rasmussen, der ikke vil gå ind i en diskussion om den tilsyneladende langsommelige arbejdsgang i ministeriet.

Vil ikke kritisere
Dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik, Jesper Sølund ville også gerne have udbredt de omtalte sikkerhedssystemer.

– Bremseassistent og vognbaneassistent er jo indlysende fornuftigt at bakke op om at få ind i bilerne så hurtigt som muligt. I Danmark er vi faktisk blevet meget hurtige til at lempe afgiften på denne begavede teknologi, der går ind og forbygger ulykken. Det kan vi kun støtte, siger Jesper Sølund.

LÆS OGSÅ: Minister: Pigge mod spøgelsesbilister

Heller ikke han vil kritisere den lave hastighed i ministeriet.

– Vi aner ikke, om der er nogle fornuftige forklaringer på, hvorfor der ikke er sket noget med Trafikstyrelsens indstillinger.

Det var på grund af travlhed ikke muligt at få en kommentar fra skatteminister Peter Christensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer