Til fest på Falster

En rejse med det offentlige til Falster kan blive en dyr fornøjelse. Sådan cirka dobbelt så dyr som at tage bilen ...

Tomler man efter toget, eller hvordan er det nu det er? Jeg er ikke den store ørn udi offentlig transport, og jeg bliver det heller ikke ...
Tomler man efter toget, eller hvordan er det nu det er? Jeg er ikke den store ørn udi offentlig transport, og jeg bliver det heller ikke ...

For lidt tid siden skulle jeg til fest på en højskole i en lille flække på Falster.

Normalt ville jeg altid tage bilen, men udsigten til ikke at kunne indtage alkohol på en søndag, får mig på andre og spændende tanker:

Et tjek og en billetbestilling på DSBs rejseplanen.dk. Tjuhej, det bli'r nemt. Festen foregår på en efterskole, så den offentlige transport er sikkert lige i øjet. Troede jeg ...

Da jeg på rejseplanen.dk havde tastet hjemadresse og destinationen - Stubbekøbingvej 95-97 - fik jeg følgende svar:

Vi beklager at Rejseplanen ikke kunne finde en forbindelse. Mulige årsager er: Nogle stationer og stoppesteder har ingen trafik på lørdage eller søndage. Prøv at søge igen med angivelse af en hverdag for at se om det er årsagen.

Ingen trafik på søndage til en efterskole? Arrh hva?

Det ville være muligt at ankomme dagen efter, om mandagen klokken 11.07 efter fire skift og knapt 12 timer på farten. Helt klart et godt bud for den gæst, der ønskede en solid undskyldning for at komme meget for sent.

Der var altså ingen vej uden om telefonen - jeg ringer til DSB oplysning, og får en venlig stemme i røret - helt uden ventetid. Sådan DSB ...

- Øh ... jeg kan heller ikke få noget op på rejseplanen, siger den venlige kvinde i den anden ende og fortsætter:

- Men du kan være på Nørre Alslev station klokken 12.38, og prøve at spørge om der er nogen, der ved om der er ved noget om noget busværk. Prøv evt. at ringe til Arriva, som driver busserne dernede.

Som sagt så gjort: jeg ringede til Arriva, og fik Mads i røret, som fortalte mig, at "der slet ikke er noget der kører på de kanter i weekenden".

Heller ikke til en efterskole, hvor eleverne hverken har kørekort eller penge og kommer tilbage om søndagen?, tænker jeg, da høflige Mads og jeg har afsluttet samtalen.

Nu er jeg jo en mand med job og det hele. Ikke som de 140 elever, som bor på skolen og må rejse på tomlen. Så jeg har nok råd til en taxa.

Et kald til Bjarnes Taxa i Nørre Alslev er godt nyt. Bjarne kan hyres om søndagen.

- Det kan du i hvert fald, lyder det på klingende falstrisk.

- Du ringer bare i lidt god tid, siger Bjarne ...

130 kr. Så var den i skabet. Så manglede jeg bare en billet.

Sekunder efter bliver jeg rystet: Normalprisen er 887 kr. for to voksne og en ung. Hver vej!

Heldigvis bliver jeg tilbudt en mulighed for at vælge "DSB minigruppe". Og så er der fede rabatter at hente: Det hele ender med et tilbud for udrejsen på 770 kr.

Læs også: Slut med bøde-gakgak hos DSB

Måske ikke en formue, for folk, der er vant til ågerpriser.

Men jeg gentager alligevel: Nihundrede kroner.

For mig er det afgjort: Udsigten til skulle bruge tre timer hver vej, skifte fire gange og skille mig af med 900 kr. afholder mig fra at taget toget.

Bilen, som jeg endte med at køre i var en helt ny Renault Clio stationcar med dieselmotor, som uden problemer klarede 21,4 km på literen og klarede turen på 1 time og 20 minutter med to store unger, en guitar og lørdagens Mads og Monopolet som podcast over bilens anlæg.

Jeg brugte for 135 kr. diesel - og hvis jeg udregner alle omkostninger ved at køre de samlet set 250 km ender jeg på godt 440 kr. * Dvs. halv pris af hvad DSB tager for samme ydelse.

1 af 2 En tur fra København til en efterskole på Falster kan nemt udvikle sig. Hvis man udelukkende satser på den offentlige transport mellem landsdelene på en en søndag, kan man komme til at vente længe. Meget længe
2 af 2 Tomler man efter toget, eller hvordan er det nu det er? Jeg er ikke den store ørn udi offentlig transport, og jeg bliver det heller ikke ...
0 kommentarer
Vis kommentarer