TV: Helt nye BMW 1-serie

En helt ny BMW 1-serie er netop blevet lanceret. Bilen får nye motorer, men beholder naturligvis baghjulstrækket

Selv om ikke alle ejere af BMW 1-serie er klar over, at bilen trækker på baghjulene, er BMW ikke i tvivl:

En BMW skal have baghjulstræk, og det bliver også tilfældet for anden generation af 1-serien, der får verdenspremiere på udstillingen i Frankfurt i oktober 2011. Den kommer til Danmark sidst på året i to udstyrslinjer, Sport Line og Urban Line.

Lidt længere
I forhold til forgængeren er den nye 85 mm længere, akselafstanden er vokset med 30 mm, sporvidden på forakslen er 51 mm bredere og 72 mm bredere på bagakslen. Højden er uændret, men ekstra 17 mm i bredden skal give mere luft i kabinen og et mere sporty look.

Der er 21 mm bedre benplads ved bagsædet, bagagerummet er vokset fra 330 til 360 liter og det kan udvides til 1.200 liter, når bagsædet er lagt ned (40/20/40). Listen over sikkerhedsudstyr omfatter front-, side- og hovedairbags.

Flere gear
Som den første bil i kompaktklassen fås den nye 1-serie med en 8-trins-automat-gearkasse. Automatisk start/stop-funktion fås sammen med både manuel gearkasse og automatgear, og den nye 1-serie fås med masser af udstyr, som ellers er forbeholdt større biler.

Den nye 1-serie fås med en ny generation af 1,6 liters turbo-benzin motorer i første omgang med 134 eller 170 hestekræfter. På diesel-siden kommer den nye 1-serie med BMW's kendte 2-liters turbo-diesel motor med 116, 143 eller 184 hk. Først nævnte har et udslip på bare 99 g/km.

Priserne er endnu ukendte.

0 kommentarer
Vis kommentarer