Læserne: Mere politi på vejene

Danmarks farligste bilister skal stoppes – af levende politifolk

Flere patruljevogne på vejene er lig med pænere kørsel, mener flere læsere.
Flere patruljevogne på vejene er lig med pænere kørsel, mener flere læsere.

Der er for lidt politi på vejene, mener flere læsere efter Ekstra Bladet Biler bragte historien om de farligste bilister.

Her viste undersøgelsen, at unge mænd fra små, jyske byer, var den største trussel for sikkerheden på de danske landeveje.

– Vi skal have mere politi på vejene. Altså færre fotofælder og flere rigtige levende betjente, skriver Henrik N. på ekstrabladet.dk.

– En patruljevogn fanger jo ikke kun dem, der kører for hurtigt, de kan også fange dem, der slingrer, fordi de måske har fået en øl eller fem.

Særlige fartgrænser
I flere andre lande er der regler om, at nye bilister skal have et særligt 'jeg er nybegynder'-skilt i bagruden. Det praktiseres både i Sverige og England, og ikke mindst i Frankrig, hvor nybegyndere ikke bare skal have skiltet, men også må leve med andre hastighedsgrænser end andre bilister.

Hvor der ellers må køres 130 km/t., må novicerne i trafikken kun køre 110 km/t., og 90 km/t. bliver til 80 km/t.

Desuden har franskmændene et pointsystem, lidt som det danske klippekort, hvor man får flere point, når man har fået mere erfaring.

Det er dog ikke nok bare at ændre på reglerne, hvis man spørger læseren Niels J.

– Politikerne hæver straffen for at køre for stærkt, men hvad hjælper det, når der ikke er nogen til at håndhæve det ... vi skal tilbage til det gamle politi igen, hvor man kendte den lokale strømer på godt og ondt.

0 kommentarer
Vis kommentarer