Gumball rammer Østeuropa for fuld gas

Det vilde væddeløb er nu nået til Østeuropa, og deltagerne er ikke bange for at give bilerne fuld gas – ekstrabladet.dk har prøvet at hænge på

I Kroatiens hovedstad Zagreb var byens borgere mødt talstærkt op for at tage imod Gumball-3000 feltet (Foto: Mathias Brandt)
I Kroatiens hovedstad Zagreb var byens borgere mødt talstærkt op for at tage imod Gumball-3000 feltet (Foto: Mathias Brandt)

Årets felt af Gumball-deltagere stak tirsdag morgen af sted fra Venedig, hvor de aftenen før havde haft pokerturnering.

Her spillede de tilmeldte deltagere om et speciallavet Gumball-sølvarmbånd. Og faktisk blev det danske Karsten Green fra Team Zulu, som løb af med den overdådige præmie.

Efter en god nats søvn vendte deltagerne tilbage til deres biler, hvor de satte kursen mod øst med speederen i bund.

Læs også: Vi skal spille bilstrip

Selvom fartgrænsen ligger på 130 km/t i Slovenien og Kroatien, lå flere af feltets hurtige biler med over 200 km/t på flere strækninger.

Rygterne havde ellers svirret om, at netop Slovenien, som var det første af østlandene til at tage i mod Gumball 3000, ville stille med en stor mængde politifolk.

Dog så virkeligheden lidt anderledes ud, og ekstrabladet.dk mødte da også kun en enkelt betjent, inden feltet nåede Zagreb. I midten af byen var en massiv folkemængde mødt frem for at tage i mod Gumball-deltagerne. Der blev hujet, flaget og taget billeder sammen med bilerne.

Se også: Han ejer 197 monsterbiler

En enkelt deltager blev dog alligevel fanget af ordensmagten lidt uden for Zagreb, og han endte dagen med at stå foran en dommer på grund af sin fartoverskridelse. Manden har nu fået køreforbud i landet det næste års tid samt en mindre bøde.

Efter et hurtigt pitstop i Kroatiens hovedstad blev superbilerne igen startet op, for at nå til Slovenien inden mørket faldt på. Foran et af Beograds største hoteller var folk mødt så talstærkt frem, at bilerne havde problemer med at komme gennem mængden og parkere.

Vagtværn beskytter bilerne
Slovenerne havde ventet flere timer på, at deltagerne skulle nå frem, så de kunne sætte deres blik på perlerækken af superbiler. Og de blev ikke skuffet. Først blev en af bilerne sat i gang med at brænde dæk af på parkeringspladsen, og derefter blev der kastet gratis t-shirts ud til folk.

Af frygt for biltyve og hærværk var der hyret omkring 30 vagter til at passe på køretøjerne natten over.

I dag bliver den absolut sidste etape af årets Gumball 3000, og turen kommer til at gå fra Beograd til Istanbul. Denne etape vil også blive klart den hårdeste, da de 976 km hovedsagligt består af hullede landeveje og ikke motorveje.

Læs også: Gumball-Pelle: Strisserne smed mit kørekort væk

Deltagerne vil ankomme til Istanbul i løbet af aftenen for at deltage i den gigantiske efterfest, hvor der også vil blive kåret en vinder af ’The Gumball Spirit’.

Ekstrabladet.dk er selvfølgelig med til festen for at rapportere om, hvem den endelige vinder af Gumball 2011 bliver.

1 af 3 Ved grænseovergangen til Kroatien holdt folk i lange køer for at komme igennem den langsomme told
2 af 3 Inden deltagere drog mod Østeuropa, nåede Karsten Green at snuppe førstepladsen i Gumball-pokerturneringen, hvilket vandt ham et sølvarmbånd (Foto: Anders Richter)
3 af 3 I Kroatiens hovedstad Zagreb var byens borgere mødt talstærkt op for at tage imod Gumball-3000 feltet (Foto: Mathias Brandt)
0 kommentarer
Vis kommentarer