Den skaldede kok køber Harley-light

Jeg har oplevet flere uheld, men kunne ikke drømme om at droppe motorcyklen, siger Den Skaldede Kok

Carsten Olsen har bl.a. markeret sit massive vægttab ved at købe en Spritny Haley Davidson Sportster Iron. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Carsten Olsen har bl.a. markeret sit massive vægttab ved at købe en Spritny Haley Davidson Sportster Iron. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Det seneste halve år har han smidt mere end 50 kilo, så derfor er det kun naturligt, at Carsten Olsen, Den Skaldede Kok også skifter den gamle, tunge Harley Davidson motorcykel ud med en ny og lettere model, en Harley Davidson Sportster Iron.

– Min gamle motorcykel har over 20 år på bagen, og da mine hænder er skruet helt forkert på – jeg dur slet ikke til at skrue på en motor – er det vist tid til at få en ny model. Så jeg har valgt at skifte den gamle Harley Davidson ud med en ny og mindre model. Den er så til gengæld helt spritny og lige fra fabrikken, fortæller Olsen.

Harley for ever
Han er på det seneste selv blevet væsentligt lettere efter en maveoperation, så derfor er den nye og mindre model en oplagt idé.

– Jeg har altid haft noget med Harley Davidson motorcykler. Alt fra lyden til hele udtrykket omkring dem. Også det sociale liv, jeg deltager i træfs og arrangementer. Og så bruger jeg min Harley, når jeg skal væk og have noget fred i hovedet. Så giver det noget ekstra at køre en lang tur alene.

Selv om han to gange har været ude for mindre ulykker og har flere venner, der har været ude for alvorligere ting på deres motorcykler, kunne Den Skaldede Kok ikke drømme om at droppe Easy Rider-modellen.

To ulykker
– En gang røg min kobling, lige da jeg skulle bremse op i et lyskryds. I stedet for at stoppe, skred jeg ud og ramte ind i en lygtepæl. Min motorcykel tog skade, og jeg var selv temmelig godt banket igennem, men det første, der mødte mig, da jeg slog øjnene op, var to politibetjente, der ville høre om jeg havde drukket. Det havde jeg selvfølgelig ikke. Jeg var bare chokeret. Først og fremmest over ulykken, men også over deres reaktion.

– En anden gang var der en bil på Strandvejen, der kørte ind i mig.

– Heller ikke det var sjovt, men heldigvis skete der ikke noget alvorligt ... Men jo, jeg har lært af ulykkerne. Også fordi jeg kender flere venner, der er kommet alvorligt til skade på deres motorcykler, så jeg er færdig med at spille smart.

– I gamle dage kørte jeg i T-shirt og uden styrthjelm. Det er slut nu. Sikkerhed frem for alt. Men helt droppe at køre motorcykel – det kunne jeg aldrig drømme om.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller