Gør motorcyklen forårsklar

Ud i det blå: Sådan gør du motorcyklen klar til gaden efter vinteren

Endelig! Hans Jørgen Kordovskys foredrag om pudseklude og fælgrens er overstået – nu ska' der køres Triumph. (Foto: Thomas André Petersen)
Endelig! Hans Jørgen Kordovskys foredrag om pudseklude og fælgrens er overstået – nu ska' der køres Triumph. (Foto: Thomas André Petersen)

(Se de enkelte punkter nederst i artiklen)

Motorcyklernes forår begynder med den første, spæde forårssol. Det er nu, de skal ud, og hvis du ikke allerede har givet den et ordentligt eftersyn, får du her en stribe simple råd af Hans Jørgen Kordovsky fra Triumph Center Copenhagen til, hvordan du forårsklargør og helårsvedligeholder kværnen.

– Det vigtigste er at pudse den. Når du giver den hele turen med pudsekluden, kommer du ind i alle krogene, og så finder du også alle de små dele, der lige skal spændes efter eller måske skiftes. Det er den bedste måde at gå sin motorcykel efter, siger Hans Jørgen.

SE OGSÅ: Se lynhurtig motorcykel trylle

Apatisk gnideri
En af hans kunder, Henrik Flødstrup, købte sidste år en motorcykel hos ham, og nu skal den ud på asfalt efter sin første vinteropbevaring. Henrik låner os sin motorcykel til gennemgangen, men han hører kun halvdelen af, hvad der bliver sagt. Nærmest apatisk går han rundt med en pudseklud og gnider lidt på de matte overflader. Han har kun hørt den del med at pudse den. Resten trænger ikke helt ind.

Henrik vil ud og køre. Og så er vi fremme ved det indlysende råd:

Vær i god tid med din forårsklargøring. Når nattefrosten er ved at være overstået, og saltsprederne er kørt i garage, er det tid til den kærlige hånd.

Tankerne er kørt i forvejen
Hans Jørgen forklarer, hvordan man nemmest holder sin motorcykel i topform. Det er ikke nødvendigt at skille den helt ad hvert år, når blot man sørger for at gå den efter med pudsekluden en gang imellem og så overholde sine serviceeftersyn.

Men Henrik nulrer bare rundt og gnider lidt på kromet. Ligesom hos de fleste andre motorcyklister, når solen titter frem om foråret, er tankerne allerede ude på asfalten langt fra værkstedets formanende foredrag.

LÆS OGSÅ: Her er årets motorcykel

Først, da Hans Jørgen giver grønt lys til, at motorcyklen kan komme ud, liver Henrik op i et drenget, forventningsfuldt grin. Vi sørger for, at Henrik har et eksemplar af dagens artikel, så han kan læse lidt om klargøring næste gang, det regner.

[anmeldelse]