Mercer'en røg da Felix Smith blev far

Småbørn og klassiske biler går bare ikke sammen, mener den populære tv-vært

I dag er Felix Smith blevet praktiker og har leaset den mindste BMW på markedet. En model 116 diesel. Så nu lever jeg efter devisen, 'Don't be gentle, it's a rental'. (Foto: Henning Hjort)
I dag er Felix Smith blevet praktiker og har leaset den mindste BMW på markedet. En model 116 diesel. Så nu lever jeg efter devisen, 'Don't be gentle, it's a rental'. (Foto: Henning Hjort)

– Jeg er vild med biler og er typen, der gerne tager på ferie for at finde bilmuseer. Især de tyske museer er jeg vilde med – jeg tror, jeg har været på de fleste.

DR's Felix Smith er en vaskeægte Mercedes-entusiast. En af dem, der bruger næsten al sin tid på nettet på at følge med i markedet og drømme om klassiske, tyske biler af den helt rigtige kaliber.

– I dag er min søn to-et-halvt år, og for halvandet år siden besluttede jeg at skille mig af med min elskede Mercedes, fordi børn og gamle, klassiske biler bare ikke går ret godt sammen.

Altså måtte den waldgrüne, Mercedes 230 E Sedan årgang 1983 ofres.

– Hvis man skal have sådan en bil, skal den være snorlige. Så skal alting skinne og fungere optimalt. Og det kræver både tid og penge.

– Jeg brugte meget tid på at pudse og polere min bil og kunne også skille den ad for bagefter at samle den igen. I hvert fald i teorien.

– De ting, jeg ikke selv havde styr på, kunne mine venner hjælpe mig med.

Men ting tager tid, og på et tidspunkt bliver man jo voksen ...

Sur far
– Der er to helt konkrete grunde til, at små børn og biler bare ikke går særlig godt sammen. Den første er de korte sikkerhedsseler i de klassiske biler. De kan ikke nå hele vejen rundt om barnesædet. Så skal vi ud i en sikkerhedsseleforlænger, og der kommer nervøsiteten. For hvis jeg kørte galt, mens min søn var i bilen, skulle det ikke være på grund af en skide seleforlænger, tragedien ramte. På den måde er jeg blevet ret ansvarlig, siger Felix Smith.

Den anden grund til, at Mercedesen måtte ud, var det rod, små børn laver:

– De krummer og savler og spilder is og appelsinjuice udover det hele. Det går bare ikke, hvis bilen skal leve op til sin standard og skal skinne blankt. Jeg vidste bare, at jeg ville få stress ved tanken om, at min søn ville lave en plet på det superflotte, klassiske betræk. Og før eller siden ville jeg blive ham den sure far, der altid sagde: Is i bilen? Det kan der virkelig ikke blive tale om!