Blærerøven vil begraves i Porschen

Modeekspert Mads Christensen kører i en Porsche 911 årgang 1969

En lilla Porsche fra 1969 er den mest grønne løsning, der findes, mener Mads Christensen. (Foto: Kristian Linnemann)
En lilla Porsche fra 1969 er den mest grønne løsning, der findes, mener Mads Christensen. (Foto: Kristian Linnemann)

– Som mange husejere ved, kan man nå et punkt, hvor man har brugt flere penge på det, man ejer, end man kan få ud af at sælge det. Sådan er det også med min elskede Porsche årgang 1969, så det ender med, at jeg skal begraves i den. Præcis som Libaerace blev begravet i sit flygel.

At høre modeekspert og professionel blærerøv Mads Christensen fortælle om sin klassiske, tyske sportsvogn er næsten som at høre en nyforelsket fortælle om sin udkårne.

Holdbart produkt
– I dag er alle biler bare billig plastik, som er produceret til maksimalt at holde ti år, så skal de smides ud igen. Folk tror, de er så grønne, fordi deres nye bil ikke producerer så meget CO og kører langt på literen, men de tænker ikke på, hvor meget affald vi skaber, når der hele tiden skal købes nyt.

I virkeligheden, mener blærerøven, at noget af det mest grønne og økologiske, man kan kaste sig ud i som bilejer, er at gøre som han:

– Holde sig til en gammel, klassisk model, der er lavet dengang bilproducenterne havde respekt for deres kunder og satte en ære i at lave et holdbart produkt.

42 farver
Selv købte han sin lilla Porsche for otte år siden.

– Da bilen blev lavet i 1969, var Porsche det eneste bilproducent, der havde 42 forskellige kulører på farvekortet. Så den 'Royal Purple' farve er faktisk den originale og ikke en fiks idé fra min side.

Til gengæld har Mads Christensen rig mulighed for at præge sin bil på alle mulige andre måder.

– Selvfølgelig er der en del reparationer på sådan en gammel sag. Men heldigvis kan jeg en del selv. Rustbehandling, affjedring og interiørr – alt det står jeg selv for. Og heldigvis har jeg en stor garage, hvor der er plads til, at jeg kan stå og arbejde. Til gengæld rører jeg ikke ved gearkassen eller motoren – det må fagfolkene tage sig af.

Kører race med klassikeren
Som den motorentusiast han er, tager Mads Christensen et par gange om året på drengetur og kører rundt i de schweiziske alper.

– Og jeg tager også på racerbane-turer til Tyskland og Sverige. Det er en fantastisk idé – både for ældre damer på 70 år og purunge fyre – for man får virkelig trænet sin kunnen i de situationer, hvor det er nuancerne, der gør forskellen.

I mange år har Mads Christensen været vild med motorcykler, og han har også stadig en BMW – men i dag er det mere de klassiske biler, der er genstand for hans lidenskab.

– Tja, jeg har jo fået børn og er blevet ældre, så nu nyder jeg at køre i en fin klassisk bil fra dengang, der virkelig blev lavet kvalitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer