Spar en formue på din bilforsikring

Tjen på tjek: Mange penge at hente ved at få tilbud fra flere forsikrings-selskaber på kaskoen til den nye bil

For en Chevrolet Spark, der her får en hjælpende hånd til at komme op i fart, er der en prisforskel i forsikringen til en ung køber på over 16.500 om året, selv om bilen kun koster godt 100.000 kr. (Foto: Bilen Online)
For en Chevrolet Spark, der her får en hjælpende hånd til at komme op i fart, er der en prisforskel i forsikringen til en ung køber på over 16.500 om året, selv om bilen kun koster godt 100.000 kr. (Foto: Bilen Online)

Når din fabriksnye bil skal forsikres, er det ikke helt ligegyldigt, hvor du tegner din kaskoforsikring.

Faktisk kan der for en førstegangskøber være over 16.500 kroner om året at spare på forsikringen af en lille Chevrolet Spark, hvis man undersøger markedet.

Det viser et pristjek Ekstra Bladet har foretaget blandt syv danske forsikringsselskaber.

- Forsikringsselskaberne har en risikoprofil, og nogle af de førstegangskøbere, der kommer ind, udgør en støre risiko, end selskabet vil påtage sig, siger jurist host Forbrugerrådet Mads Mølgaard Braüner.

Lavere priser via din fagforening

LÆS OGSÅ: Pas på selvrisikoen

Kunde det rigtige sted
Derfor tager nogle selskaber mere end dobbelt så meget som andre for at forsikre den samme bil.

- Andre selskaber synes ikke, det vil være den store risiko, og vil måske gerne tiltrække en yngre gruppe for at fastholde dem i en længere periode, siger Mads Mølgaard Braüner.

Som forsikringskunde bør man tjekke, om man er kunde det rigtige sted, lyder det fra chefkonsulent Christian Skødt i forsikringsselskabernes brancheorganisation Forsikring og Pension:

- Jeg ser ikke noget forkert i prisforskellene. De viser bare, at der er konkurrence og grund til at kigge efter.

Det er der altså særligt for de unge, hvor forskellen på at forsikre en VW Gold 1,4 TSI hos Gjensidige og den dyrere Alm. Brand er næsten 60 procent.

Klik her og se, hvad du kan spare på din bilforsikring

Noget for elitebilisten
Men også for de ældre elitebilister med mange års erfaring er der god grund til at holde øje med selskabernes priser.

Når en 40-årig elitebilist skal forsikre sin Toyota Avensis 1,6 er der op mod 40 procents forskel mellem Codan og Gjensidige, som er billigst på alle priser i undersøgelsen.

I alt en besparelse på 3176 kroner.

Selv på den lille Chevrolet Spark, der koster cirka 105.000 kroner, er det 30 procent billigere at forsikre den hos Gjensidige end hos Alm. Brand, hvor selvrisikoen også er højere.

Hvis nogen undrer sig over, hvorfor det er så meget dyrere at forsikre sin bil for en 27-årig førstegangskøber i forhold til en 40-årig elitebilist, så skyldes det, at de unge langt oftere er involveret i ulykker ifølge statistikken, oplyser Christian Skødt.

Sådan gjorde vi
Ekstra Bladet har indhentet tilbud på bilforsikringer fra syv selskaber. Alle tilbuddene er med samlerabat, som man opnår, når man har alle sine forsikringer i samme selskab.

Tre biltyper og to forskellige person-profiler er der hentet tilbud til:

Førstegangskøber: 27-årig mand, som har haft bil i 0 år, men kørekort siden år 2000. Han bor i Valby, har boet der mere end fem år og kører 15.000 km årligt. Han har ingen børn.

Elitebilist: Mand på 40 år, som haft kørekort i 22 år, og er forsikret som elitebilist. Bor i Valby og har boet der mere end fem år. Han kører 15.000 km årligt og hans ældste hjemmeboende barn er 12 år.

For førstegangskøberen gælder, at de fleste af forsikringerne er med bonustab, så prisen kan stige efter en skade. Undtagelserne er Alm. Brand og Tryg, hvor en skade i stedet kan forsinke oprykning til et billigere trin med et år.

Selv om det er dyrere, anbefaler bl.a. Topdanmark, at man tager en forsikring uden bonustab. Som elitebilist er man som regel forsikret uden bonustab.

1 af 3 Den erfarne elitebilist kan også spare over 3000 kr. om året med sin Toyota Avensis ved at skifte fra dyreste til billigste selskab. (Foto: Thomas Borberg)
2 af 3 Golf 1,4 TSI strutter som en 'fartbølle'. Det er måske grunden til, at en ung køber risikerer at betale mere end fem gange så meget i forsikring som den erfarne bilist. (Foto: Martin Lehmann)
3 af 3 For en Chevrolet Spark, der her får en hjælpende hånd til at komme op i fart, er der en prisforskel i forsikringen til en ung køber på over 16.500 om året, selv om bilen kun koster godt 100.000 kr. (Foto: Bilen Online)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere