Lastbil knuser fem biler

Søndag var en perfekt dag til at smadre biler i en god sags tjeneste på Sjællandsringen - se selv her hvad der sker, når en lastbil drøner hen over en række af biler!

De tre første biler er fuldstændigt krøllet sammen, og den fjerde triller langt væk, da den tunge lastvogn smadrer ind i dem med over 70 km/t.

Bag rattet sidder stuntman Søren Rytter Jensen, og stedet er FDM Sjællandsringen søndag eftermiddag. Derfor kom ingen mennesker til skade ved det heftige sammenstød - heller ikke stuntmanden selv:

– Det giver selvfølgelig et ordentligt brag, og der er lidt rumlen derinde, men selve førerhuset gynger bare lidt, kunne Søren Rytter Jensen fortælle bagefter.

Øvelsen skulle illustrere, hvad der sker, hvis en lastbilschauffør er uopmærksom, og ikke når at bremse før en kø på motorvejen. Det skræmmende resultat kan ses i videoklippet ovenfor.

Crashtesten var en del af Drivers Event 2010, som blandt andet blev arrangeret af Hovedstadens og Sjællands Færdselssikkerhedsudvalg. Arrangementet henvender sig især til unge mænd mellem 18 og 24 år, der særligt ofte er involverede i alvorlige ulykker.