Annonce:
Annonce:

VW på vej med ægte folkevogn

Nu vender Lupo tilbage, som navnet på Volkswagens nye supermini, der skal afløse den kedelige Fox - og så kan du vinde en Audi

Annonce:
Følg Biler

Selv om VW Fox blev præsenteret med et helt batteri at trendsetters, en fusionskok og sit eget meget trendy hotel i København, så blev den aldrig rigtig nogen succes. Forgængeren Lupo var derimod meget populær, så når afløseren til Fox gør sin entré, vender Lupo-navnet tilbage.

Den nye Lupo ankommer i 2012, men VW har faktisk allerede afsløret hvordan den kommer til at se ud med konceptbilen Up.

Skulle ha' haft baghjulstræk
Oprindeligt var det planen, at den nye Lupo skulle have hækmotor og baghjulstræk som den oprindelige Beetle. Det ville både spare plads og give et godt udgangspunkt for en afløser til nuværende New Beetle, men endte med at blive dyr løsning, da VW ville være nødsaget til at udvikle et helt nyt ESP-system.

I stedet får den nye Lupo forhjulstræk, og vil benytte de velkendte motorer og gearkasser fra resten af VW-familien.

Annonce:

Derfor har ingeniørerne arbejdet hårdt på at få det til at passe ind i den lille bil, uden at det tager for meget af den i forvejen sparsomme plads, for den nye Lupo bliver omkring en halv meter kortere end den nuværende Polo.

Den nye Lupo bliver den første model baseret på VWs nye NSF-platform (for New Small Family). Den vil blive prissat over discount-biler som Dacia Logan, men uder den nuværende Polo, og er beregnet på dem, der skal ud og købe deres første bil.

140.000 kr.
Prisen forventes at blive omkring 140.000 kroner for den mindste model, der får en 1,0 liters 3-cylindret benzinmotor med 65 hk. Prisen bliver noget højere for den 1,2 liters 4-cylindrede dieselversion med 75 hk, der til gengæld forventes at køre mindst 28 km/l.

Der kommer naturligvis også Audi, Seat og Skoda-udgaver af den nye lille VW, men hvad Audi vil kalde sin, nu hvor man har brugt A1, er ikke til at sige

Deltag i lodtrækningen af en Audi A1 eller send en sms med testen A1 til 1204

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: