Annonce:
Annonce:

Fiat 500 med to cylindre

Nu introducerer Fiat en version af 500 med kun to cylindre og 85 hestekræfter

Stop-start og gearskifte-indikator er standard, og hjælper til at gå helt op til 24,4 km/l. (Foto: Fiat)
Stop-start og gearskifte-indikator er standard, og hjælper til at gå helt op til 24,4 km/l. (Foto: Fiat)
Annonce:
Følg Biler

To cylindre og en slagvolumen på 875 cm3 lyder ikke af meget. Selv ikke til Fiats lille 500, som netop er blevet præsentere med en ny motor, som bærer navnet Twinair.

Men Fiat har krydret den lille maskine med fabrikkens nye MultiAir-teknik og en turbo, hvilket skulle gøre den både effektiv og økonomisk. Faktisk skulle ydelsen være på højde med en normal firecylindret motor på 1,4 liter.

85 hestekræfter yder Twinair-motoren ved 5.500 omdrejninger, og 145 Nm drejningsmoment er til stede ved 1.900 omdrejninger i minuttet.

Det er nok til at give den lille retro-vogn ganske hæderlige præstationer. 0-100 km/t er overstået på 11 sekunder, og tophastigheden skulle ligge på 173 km/t.

God økonomi
Stop-start-teknologi og gearskifte-indikator er standard, og hjælper til med at få det kombinerede forbrugstal helt op på 24,4 km/l. Der er også mulighed for at sætte bilen i en speciel øko-indstilling, hvor motorens i forvejen sparsomme kræfter begrænses yderligere til fordel for økonomien.

En anden fordel ved motoren er, at den er 23 procent kortere og ti procent lettere end en tilsvarende kraftig firecylindret motor.

MultiAir teknologien fungerer ved at indsugningsventilerne styres elektrohydraulisk og i princippet fungerer uafhængigt af knastakslen. Det giver bedre effekt og forbrugstal.

En kraftigere turbo-udgave med 105 hk samt en variant uden turbo med 65 hk er også på vej. Fiat har desuden planer om at koble motoren sammen med en elmotor for at forbedre effekt og økonomi yderligere. Motoren ventes på gaden til efteråret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: