Testkører dræbt i superbil

I forbindelse med en testkørsel af den nye Lexus LFA blev Toyotas cheftestkører onsdag dræbt i et frontalsammenstød ved Nürburgring

Den orange superbil tager 0-100 km/t på 3,7 sekunder og runder 325 km/t på toppen. En produktion på 50 biler er planlagt. (Foto: Lexus)
Den orange superbil tager 0-100 km/t på 3,7 sekunder og runder 325 km/t på toppen. En produktion på 50 biler er planlagt. (Foto: Lexus)

Toyotas cheftestkører Hiromu Naruse er blevet dræbt i en tragisk bilulykke. Den 67-årige testkører var onsdag i færd med at afprøve en specialversion af Toyotas superbil Lexus LFA i nærheden af racerbanen Nürburgring i Tyskland.

Toyota har bekræftet, at ulykken har fundet sted, og at mærkets ingeniører var i området, hvor de arbejdede på at finjustere bilen op til den officielle præsentation senere på året.

Ulykken fandt sted, da Lexus'en kolliderede frontalt med en BMW 3-serie. Begge biler kørte på offentlig vej i et område, hvor hastighedsgrænsen ligger på 100 km/t. Uheldet var så kraftigt, at redningsfolkene måtte klippe Lexus'en i stykker for at få Toyotas testkører ud.

De to BMW-testkørere på henholdsvis 33 og 34 år kom også alvorligt til skade, men forventes at overleve.

Årsag efterforskes
En talsmand fra politiet har udtalt til New York Times, at kørerne brugte hjelme, og at bilerne var fyldt med elektronik. Den præcise årsag til ulykken efterforskes stadig.

Den orange Lexus LFA er en specialudgave med en særlig Nürburgring-pakke, som blandt andet har flere hestekræfter end i standardversionen. 562 hestekræfter mod standardbilens 553 hk.

Hiromu Naruse startede sin karriere hos Toyota i 1963 og har spillet en afgørende rolle i udviklingen af såvel Lexus LFA som den klassiske og ekstremt sjældne Toyota 2000GT, som er kendt fra James Bond-filmen 'You Only Live Twice'.

Se billeder fra ulykken her.

1 af 2 Det var i en Lexus LFA med Nürburgring-pakke magen til denne at Toyotas cheftestkører onsdag kolliderede med et hold testkørere fra BMW og blev dræbt. (Foto: Lexus)
2 af 2 Den orange superbil tager 0-100 km/t på 3,7 sekunder og runder 325 km/t på toppen. En produktion på 50 biler er planlagt. (Foto: Lexus)
0 kommentarer
Vis kommentarer