Jeg er total fartidiot

Le Gammeltoft er dj & radiovært - og vild med firehjulstrækkere

- Jeg kører kun firehjulstrækkere, for med en sportsvogn går det galt, siger Le Gammeltoft og holder sig til sin Landrover Defender. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
- Jeg kører kun firehjulstrækkere, for med en sportsvogn går det galt, siger Le Gammeltoft og holder sig til sin Landrover Defender. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

I en periode arbejdede hun for Bilmagasinet, men i dag er 32-årige Le Gammeltoft fuldtidsbeskæftiget indenfor musikken. Som vært på P3-programmerne 'UngeBunga' og 'Smag' - og som dj med optræden overalt i landet.

- Men det laver ikke om på, at jeg er sand bilnørd og bare er vild med biler. Min bror sagde engang, at jeg aldrig bliver gift, hvis jeg bliver ved med at tale så meget om biler, siger dj'en.

Især firehjuls-trækkerne er hun bidt af.

- Mine to første biler var begge Toyota Land Cruisere model BJ 42 - det var den, der udgik i 1984. Den passede godt til mig, for jeg er en stor larmende pige, der godt vil ses og gerne høres. Og som ikke har noget imod at skille sig ud fra mængden.

Total fartidiot
En anden grund til, at radioværten kun kører firehjulstrækkere handler om selvkontrol:

- Jeg er jo total fartidiot. Hvis du giver mig en bil med masser af acceleration og hestekræfter, jamen så går det galt.

- Altså, jeg ryger op på 200 kilometer i timen og mister mit kørekort i løbet af 'no time'. Derfor skal jeg bare ikke køre i sportsvogne, men i stedet holde mig til de store, voldsomme firehjulstrækkere, som du bare ikke kan køre stærkt i.

Fyr på bilen
Fart eller ej - ske noget, det skal der. Så selvfølgelig tager Le Gammeltoft med ud og kører terræn-løb. Også nu, da hun har købt en Landrover Defender fra 2006.

- Selvfølgelig går det galt indimellem. Som da jeg skulle trække bilen op til toppen af en bakke ved hjælp af nogle stålvejre. Da jeg endelig helt stolt og oppe, var motoren så varm, at der blev spildt kogende olie udover det hele, og pludselig var undervognen fyldt med flammer.

- Heldigvis blev ilden hurtigt slukket, så der skete ikke noget alvorligt.

Tjener på bilerne
Det lyder som det vilde liv, men alt er ikke bare fis og ballade. Fornuften er også med, når Le Gammeltoft taler biler:

- Jeg køber kun brugte biler og er vildt god til at handle. Altså, til at prutte prisen ned, når jeg skal købe. Og til at stå fast på min pris, når jeg skal sælge. Ind til nu er det gået så godt, at jeg har tjent på hver eneste bil, jeg har ejet.

Et råd til andre, der handler brugte biler er, at de skal sætte sig ind i tingene:

- Så kan man lige så godt købe hos en privat, hvis du alligevel handler en gammel bil uden garanti. Private sælgere er nemlig meget lettere at prutte ned end forhandlerne, siger Le Gammeltoft.

Danse-dj

32-årige Le Gammeltoft er en af frontfigurerne på den danske klubscenes voksende andel af kvindelige dj's.

Hun debuterede som DJ i 2005 på Gefährlich i København og har sidenhen gæstet et hav af klubber, herunder Vega, Kød- boderne 18, Culture Box og Jolene.

Sammen med kollegaen, Kjeld Tolstrup, har hun skabt tre plader under titlen, Sound of Copenhagen.

Det seneste album udkom I efteråret og byder på et bredt indblik i den københavnske klubscene, og nogle af de medvirkende artister tager i foråret på tur i Danmark for at sprede lyden og festen til resten af landet.

Til dagligt er Le radiovært på P3 - også her handler det om techno og dance.

Når Le Gammeltoft er ude og spille, får festen et mix af deep house og tech house. Lyden er tilbagelænet i forhold til rendyrket techno, og vokalerne fylder mere end i den klassiske house musik.

En anden side af Gammeltoft byder på klassikere og hits, pakket ind i en dansabel og festlig omgang electro, rock, 80s glam, pop og indie - og hvis det kniber med energien er hun den der går forrest, til dansegulvet skælver!

0 kommentarer
Vis kommentarer