Jan kørte den anden vej

Magnussen kiksede Formel 1, men blev stor på Le Mans

Jan Magnussen skriver autografer til danske racerfans på Le Mans, hvor han har vundet hele fire gange. (Foto: Jan Sommer)
Jan Magnussen skriver autografer til danske racerfans på Le Mans, hvor han har vundet hele fire gange. (Foto: Jan Sommer)

Han er den bedste sportsvognskører, som aldrig har fået chancen, skrev det ansete engelske motorsportsblad Autosport ved juletid om Jan Magnussen.

Selv om danskeren af natur er en glad person, er karrieren aldrig blevet så strålende, som alt tegnede til, da han brød igennem ved at vinde det prestigefyldte engelske Formel 3-mesterskab.

Dengang slettede han endda den brasilianske legende Ayrton Sennas sejrsrekord. Ham blev Magnussen også sammenlignet med, da han trådte i Formel 1 - for så at blive smidt ud igen allerede efter halvanden sæson.

Tom Kristensen: Verdens bedste

Siden har karrieren drejet sig om sports- og standardvogne, med foreløbig fire klassesejre i Le Mans på cv'et.

Selv om bilgiganten General Motors har været ude i både nedskæringer og masser af sparerunder, så ruller deres Corvette fortsat videre med danskeren som en populær førstekører.

Samtidigt har GM givet ham lov til at tage et bijob et andet sted i familien, i en Camaro i Grand-Am-serien, så han får lov at køre masser af race.

I år er Corvette med en ny bil gået ned til GT 2-klassen for at udfordre Porsche. Ferrari, BMW osv.

Læs også: Topmøde på Le Mans - om bilerne

Og

0 kommentarer
Vis kommentarer