Gider ikke høre om konebiler

Traditionelt taler vi om konebiler og straks associerer man små biler, med skrabet udstyr og minimal plads til indkøb, børn og ego - det er helt urimeligt, mener ekspert

- Vi er trætte af at høre om kvindebilen, siger Christiane Vejlø, der er redaktør for livsstilsmagasinet ElektronistaMag.com
- Vi er trætte af at høre om kvindebilen, siger Christiane Vejlø, der er redaktør for livsstilsmagasinet ElektronistaMag.com

- Vi er trætte af at høre om konebiler, siger Christiane Vejlø, der er redaktør for livsstilsmagasinet ElektronistaMag.com og rådgiver om kvinders forhold til teknologi. Christiane deltog i går i arrangementet Kvindebilen 2010

Christiane Vejlø er træt af, at der konstant sættes lighedstegn mellem kvinder og små biler. Også i bilbranchen, hvor kvinderne møder fordomsfulde, mandlige bilsælgere.

- Kommer man som kvinde ind i en bilforretning, er den første bil, sælgeren viser dig en lille bil.

Derfor bør bilbranchen eksempelvis ansætte kvinder, som kan henvende sig til kvinder eller også lære mændene, at kvinder ikke er på udkig efter små husholdnings-æsker.

Christiane Vejlø mener, at mænd og kvinder i virkeligheden er ret ens, når talen falder på biler.

Forskellige behov
Der er nogle kvinder, der har et behov for at komme fra A-B, og andre der vil føre sig mere frem og forlanger mere af bilen end at den skal være billig og nem at parkere.

Kvinder skal ikke finde sig i en mindre bil, hvis de har råd og lyst til en større bil. I Danmark er det ofte kvinderne, der får den aflagte bil på trods af, også selvom det måske er kvinden i hjemmet, der skal hente børn og har brug for en bil med god plads.

- I USA er det faktisk kvinderne, der kører de største biler, mens manden derovre må finde sig i en mindre pendlerbil, fastslår Christiane Vejlø.

Og så er der lige den med ordet "konebil"

Ordet er diskriminerende, fordi det bliver forbundet med små biler og en manglende evne til at parkere bilen, mener Christiane Vejlø.

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen