I konge-klassen

Tom Kristensen  er verdens bedste sportsvogns-kører

Tom Kristensens foreløbigt otte sejre på Le Mans har gjort ham til en af verdens største sportsstjerner - større end mange i Danmark er klar over. (Foto: Linda Johansen)
Tom Kristensens foreløbigt otte sejre på Le Mans har gjort ham til en af verdens største sportsstjerner - større end mange i Danmark er klar over. (Foto: Linda Johansen)

Den ukronede danske Le Mans-konge Tom Kristensen var blandt de indbudte sports-ikoner til Århus’ store festmiddag for dronning Margrethe i anledning af hendes 70 år.

Tidligere på dagen havde han på storskærmen på Århus stadion sendt en hilsen til fødselsdagsbarnet.

I dag går turen for hans vedkommende til den franske by ved floden Sarthe, der har haft enorm betydning for hans karriere. Så vil han være tilbage i rette element bag rattet i den potente Audi R15 dieselracer. Efter otte sejre i 13 forsøg er den 42-årige dansker på jagt efter endnu en sejr, selv om han overhovedet ikke behøver at vinde mere i Le Mans.

Klik her og se startlisten til Le Mans

Bliver aldrig overhalet
Han er for længst blevet den største levende legende i verdens hårdest motorløb.

Tom Kristensen har allerede en sejrsrekord, som nok aldrig vil blive overhalet. Der kommer aldrig en kører, der vil blive større end den danske Audi-kører, som siden han med få dages varsel fik chancen i 1997 har gjort løbet til sit 'kongerige'.

Han har domineret løbet i en sådan grad, at han optræder på flere af Le Mans' mange 'rekordlister'. Tom Kristensen har f. eks. rekorden med flest sejre i streg, seks af slagsen fra 2000 til 2005.

Tre gange har han sat banerekord, og en gang har han kørt sin bil på pole position. Han er en af kun 19, der har vundet i sin debut.

Så er Tom Kristensen den kører, der har vundet flest sejre i den amerikanske klassiker, 12 timers-løbet på Sebring.

Han er indtil videre noteret for fem, så han har vist, at han er verdens bedste sportsvognskører.

Der er ingen i nærheden af ham.

Læs om nogle af de andre kørere her
- Juan Barazi
- Christian Bakkerud
- Christoffer Nygaard

0 kommentarer
Vis kommentarer