Annonce:
Annonce:

Betaler tre gange for vejhjælp

Overdækket: Spar på dine abonnementer - forsikringen dækker alligevel det meste

Mange bilister kunne spare udgiften til et abonnement på vejhjælp hos Falck eller Dansk Autohjælp. De er allerede sikret gratis assistance gennem FDM, deres forsikring eller værksted. (Foto: René Schütze)
Mange bilister kunne spare udgiften til et abonnement på vejhjælp hos Falck eller Dansk Autohjælp. De er allerede sikret gratis assistance gennem FDM, deres forsikring eller værksted. (Foto: René Schütze)
Annonce:
Følg Biler

Vi dækker os ind med forsikringer og service-abonnementer, så man end ikke behøver at spørge en medtrafikant om en tjeneste, hvis man løber tør for benzin.

Bare grib kortet i handskerummet og ring til nødnummeret. Så kommer der en bil i løbet af en times tid med en reservedunk. Det samme gælder, hvis du er punkteret. Bare læn dig tilbage, mens dit hjul bliver skiftet for dig.

Det er da helt fantastisk.

Men i virkeligheden er du måske allerede godt dækket ind med en kaskoforsikring.

De tre største selskaber har hver sin dækning

Dobbeltdækket i FDM
Dit forsikringsselskab har vejhjælp som tilvalg på kaskoen, men mange vælger alligevel et abonnement på Falck eller Dansk Autohjælp for ikke at risikere noget.

Annonce:

Bilisternes egen forbrugerorganisation, FDM, har deres eget forsikringsselskab, FDM Forsikring.

Det tilbyder vejhjælp fra Falck, som skal fravælges, hvis man ikke ønsker det som tillæg på sin forsikring.

Samtidig har de som ekstra tilbud en vejhjælpsservice i forbindelse med medlemskabet, så man for et par ekstra 100 kronesedler kan blive undsat overalt i landet. Så kommer Dansk Autohjælp.

Du er altså godt dækket ind som kernekunde i FDM. Både Falck og Dansk Autohjælp kommer springende.

Kasko-forsikringen dækker allerede en gang

Følger bilen
Endelig er mange nye biler omfattet af mobilitetsgaranti, der som hovedregel betyder, at den nærmeste autoriserede forhandler stiller lånebil til rådighed og henter og reparerer din havarerede bil i garantiperioden.

- Noget får man det ene sted, og noget får man det andet sted, siger jurist i FDM’s juridiske afdeling Lars Ellegaard.

- Der er jo ikke den samme dækning på forsikringen som på mobilitetsgarantien fra forhandlerne og vejhjælpsabonnementet.

Men uanset om man er medlem af FDM eller ej, så opfordrer han bilejere til at være opmærksomme på, om man er dækket, og om man er dobbeltdækket.

Annonce:

- Det kan koste penge at betale for den samme dækning flere steder, men det kan koste rigtig mange penge, hvis man slet ikke er dækket.

- Mange er ikke klar over, at et vejhjælpsabonnement følger bilen, og så nytter det altså ikke noget, når man kører i stykker i familiens anden bil, pointerer han.

SOS udland
Alle kaskoforsikringer er omfattet af SOS. Det er et samarbejde mellem de danske forsikringsselskaber, som sørger for at du på bilferier i udlandet kan fortsætte ferien i lånebil og få din havarerede bil bragt hjem til Danmark.

Se, hvad det koster at være dækket ind, her

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: