Annonce:
Annonce:

Opel med selvmordsdøre: Helt ny Meriva

Opels nye familiebil er opfindsom, velkørende og billig - konkurrenterne får det svært

Opel bringer ny sødme ind i parforholdet. Den nuværende Meriva er et studie i opfindsomme løsninger. Den nye har selvmordsdøre for at gøre bilen endnu mere praktisk
Opel bringer ny sødme ind i parforholdet. Den nuværende Meriva er et studie i opfindsomme løsninger. Den nye har selvmordsdøre for at gøre bilen endnu mere praktisk
Annonce:
Følg Biler

Det er ikke længe siden, at Kia fremviste sin nye, smarte Venga, der skulle få familiefolket til at glemme alt om den småborgerlige Opel Meriva.

Men Opel tager til genmæle og afslører en helt ny Meriva et halvt år før introduktionen.

At Opel går offentlig med nyheden i dag skyldes muligvis, at billeder i går lækkede fra fabrikken endte på nettet.

Meriva anno 2010 får et mere sportigt design, panoramaglastag og såkaldte ”selvmordsdøre”, som åbner modsat for at lette indstigningen.

Større og smartere
Først og fremmest bliver den nye familiebil både længere, bredere end forgængeren, ligesom også akselafstanden er længere.

Den nuværende Meriva er godt udnyttet med hensyn til pladsen. Men den nye er endnu større, og det har givet bedre plads indvendigt.

Annonce:

Det fikse bagsæde-hurlumhej fra den nuværende Meriva er yderligere udviklet, så det er lettere at rykke sæderne omkring i forskellige positioner og at lægge ryglænet ned.

Og da bagsæderne samtidig kan foldes plant med gulvet, og sæderne kan omarrangeres på flere forskellige måde, er barnevogne og Ikea-remedier guf for den nye Meriva.

Designet er inspireret af Insigina, og teknik og komponenter er delvis hentet fra den nye Astra.

Særligt er det store panoramaglastag og det lille "mode"-knæk ved bagdørerne, som sænker vindueskanten en anelse, og giver et lidt bedre udsyn til små børn på bagsædet.

Merivas helt store force bliver dog de såkaldte ”selvmordsdøre” bagest.

Annonce:

Yndefuld udstigning
De atypiske bagdøre er hængslet modsat, så de kan åbnes i en næsten 90 graders vinkel, hvilket gør det lettere for børn (og svigermor), at komme ind på bagsædet. Der er dog intet at frygte, rent sikkerhedsmæssigt. En automatisk låsemekanisme sørger for at dørene ikke kan åbnes, så snart hjulene ruller.

Og ifølge Opel skulle det se og føles mere elegant at stige ud af bilen fra bagsædet, fordi det ganske enkelt er lettere. Det er ikke nødvendigt at vride kroppen i samme omfang som med normale døre, når man skal ud af bilen.

Når Opel lancerer Meriva til sommer, bliver det med seks motorer som yder fra 75 til 140 hk.

Motorerne er blevet 15 procent mere økonomiske, og en nøjsom EcoFlex-variant også bliver en del af programmet.

Nyheden er leveret af Bilenonline

Du bliver overvåget, skriver vores journalist på EB Motor - se hvordan

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EB+

Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Annonce: