Annonce:
Annonce:

Danmarks dybeste vejhul

Efter vinterens ekstremt hårde frost skyder dybe vejhuller, såkaldte slaghuller, frem over hele landet. Ekstrabladet.dk leder efter Danmarks dybeste vejhul. Har du set det?

Ekstra Bladet skulle kun bevæge sig få hundrede meter væk fra Rådhuspladsen i København, før vi fandt et hul på cirka 14 centimeters dybde. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Ekstra Bladet skulle kun bevæge sig få hundrede meter væk fra Rådhuspladsen i København, før vi fandt et hul på cirka 14 centimeters dybde. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Annonce:
Følg Biler

Vejhullerne vælter frem på gader og stræder over hele Danmark efter en periode med hård frost. Derfor er fælge, hjulophæng og i yderste konsekvens chaufføren i fare for at komme til skade, når der skal træffes en hurtig beslutning om enten at køre gennem eller uden om hullerne.

Ekstrabladet.dk har sat jagten ind på Danmarks dybeste vejhul. Hvis du har set det, så send et billede til denne mail eller læg en video af dine målinger ud på hjemmesiden ved hjælp af boksen til højre.

Vi skulle kun bevæge os få 100 meter væk fra Rådhuspladsen i København før vi fandt en god kandidat til Danmarks dybeste vejhul. I siden af H.C. Anderens Boulevard var et prægtigt hul opstået på cirka 14 centimeters dybde. Mens vi tog billeder røg adskillige biler helt ned i det.

Annonce:

Lappeløsninger
Meget symbolsk ligger det dybe hul lige bag Københavns Rådhus. Her har man ligesom hos mange andre kommuner i landet travlt med at strække vejbudgetterne og få lappet hullerne.

Ekstrabladet.dk har været i kontakt med kommunerne i Århus og København samt på Lolland og Bornholm. De fortæller samstemmende, at vejbudgetterne er pressede i år. Derfor bliver pengene brugt til lappeløsninger i stedet for egentlige forbedringer af vejnettet.

Også Vejdirektoratet, som har ansvaret for motorveje og større landeveje, har fået nok at se til:

- Når der kommer så mange vejskader, som vi forventer i år, bliver vi nødt til at lave nogle lappeløsninger på vejene. Men det betyder ikke, at de løsninger ikke er sikre. Og til foråret, når det er blevet varmere, går vi igen hele vejnettet igennem og fikser eventuelle skader, udtaler driftschef i Vejdirektoratet, Niels Christian Skov Nielsen.

Annonce:

Ødelagde fælgen
Men selv lappeløsningerne har taxavognmand Jørgen Olsen, som arbejder under 4x35 taxaselskabet i København, ikke mærket meget til.

- Nede på motorvejen ved Køge Syd, er der nogle ordentlige huller i vejen. Og der var der flere biler, som punkterede i går. De holdt inde i rabatten med flade hjul både foran og bag på. Det var ikke særlig godt, siger han og fortsætter:

- Det kan jo gå grueligt galt, når sådan noget sker. Det er direkte farligt. Altså, at ryge ned i sådan et hul, hvor hjulene faktisk eksploderer, så kan du ikke styre noget. Og kommer du kørende med 110 km/t, så kan det være katastrofalt.

Også taxavognmandens kone har stiftet bekendtskab med de dybe vejhuller:

- Min kone var ude i vores private bil nede ved Ishøj i går, og der røg hun ned i et ordentligt hul og fik lavet et hak i alufælgen.Klik på billedet herunder for at komme ind på det nye nummer af Ekstra Bladet Motor:

Sådan opstår vejhullerne

- Hullerne opstår, når vejbelægningen ikke er 100 procent tæt, for så kan der sive vand ned. Og når det vand fryser, udvider det sig, siger driftschef i Vejdirektoratet, Niels Christian Skov Nielsen.

- Så buler asfalten op, og når der så kører biler henover, er det kun et spørgsmål om tid, før der kommer huller og revner i vejen, siger han og tilføjer, at der klart er kommet flere huller i vejene i år, fordi vinteren har været kolossalt hård ved belægningerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: