Saab-overtagelse i vasken

Saab i fare: GM har ingen mulige købere til Saab efter at Koenigsegg har trukket sig

Først var det Opel, der kiksede med Magna – nu er det Saab som kikser forsøget på at sælge sig selv.

Lige som tingene var ved at falde på plads omkring salget af den fallerede svenske bilgigant, trækker investoren Koenigsegg stikket.

Det har igennem længere tid været temmelig sikkert, at den svenske superbilsproducent Koenigsegg sammen med andre investorer skulle overtage Saab-fabrikken og dermed befri General Motors for en af de mest urentable divisioner.

Men sådan skulle det ikke gå.

Få detaljer er endnu sluppet ud, men det hedder sig, at “overtagelsen af Saab er blevet afbrudt af køber".

-Vi er oprigtig talt meget skuffede over udviklingen i denne sag, siger GM-boss Fritz Henderson i en officiel pressemeddelelse.

-Rigtig mange har arbejdet rigtig meget de sidste mange måneder for at skabe en optimal plan for Saabs fremtid, hvad angår salget til Koeniggsegg Group AB.

Hvad nu?
Denne kovending gør, at Saab må bruge de kommende dage på at overveje situationen, og tidligst engang i næste uge kan fortælle noget som helst, om Saab skal stille op.

Koenigsegg nærede ellers et stærkt ønske om at købe det kriseramte Saab-mærke og alle dets aktiviteter og dermed også få ejerskab over den nye 9-5-model, som netop er blevet præsenteret.

Netop 9-5’eren og den kommende 9-4X er udråbt til biler, der skal få den svenske bilfabrik på rette kurs igen. Nu synes fremtiden dog – igen – meget usikker.

Koenigsegg stifter Christian von Koenigsegg ikke har haft held nok til at skabe finansiel opbakning fra den svenske nationalbank og Den Europæiske Centralbank.

-Tiden har alle dage været den mest truende faktor i denne sag, udtaler Christian von Koenigsegg i en pressemeddelelse.

-Desværre har forsinkelserne med at lukke denne aftale skabt øgede risici, som har forhindret os i at fuldføre den nye Saab-plan med succes.

Læs den oprindelige artikel her

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere