Fandme imponerende

Tre solide firmabiler, der alle kan klare over 20 km på literen siger alt om niveauet.

Tre kæmpestore firmabiler, som alle kan runde 20 km på en liter diesel. Det er imponerende
Tre kæmpestore firmabiler, som alle kan runde 20 km på en liter diesel. Det er imponerende

Se lige specifikationerne på en Opel Insignia 2,0 CDTI. Den tilbydes fra fabrikken med tre effektrin fra helt identiske motorer. Samme 2,0 turbodiesel med common rail indsprøjtning. Kun programmeringen af den samme motorstyring adskiller effekttrinene på 110, 130 og 160 hk fra hinanden.

Og så kommer vi til det interessante:

Ikke en gang brændstofforbruget er forskelligt i de tre tuningsversioner. De kører alle 17,2 km på en liter diesel, hvilket betyder, at det udelukkende er din kørsel, der bestemmer det egentlige forbrug. Ikke motoren.

I de særligt økologiske versioner, som hos Opel kaldes ecoFLEX, går de endnu længere. Ved hjælp af en længere gearing og aerodynamiske forbedringer når den et par km længere på hver liter dieselolie, så den testede ecoFLEX i stærkeste variation med 160 hk går 19,2 km på literen.

Tungt trekløver
Senere kommer en 130-hestes ecoFLEX med nøjagtigt samme tal. CO2-udslippet er opgivet til 136 gram per km. Opel har ikke en gang ulejliget sig med at lave en økologisk udgave af 110 hk-modellen.

Men uanset hvordan man anskuer det, så er der sket enorme landevindinger for de store biler. Insignia ecoFlex har en køreklar vægt på 1733 kg, Passat Bluemotion Technology 1590 kg og Mondeo ECOnetic 1575 kg.

Og alligevel kan de hver især klare en juletur med hele familien, julegaver og slædehund på tværs af landsdelene med fuldt drøn på airconnen for noget, der reelt nærmer sig 20 km på literen, når du triller afsted på motorvejen med 110 i timen.

Det er fandme imponerende, er det.

Læs om VW Passat
Læs om Opel Insignia
Læs om Ford Mondeo

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere