Firmafolket skider på miljøet

Komfort og pris vægter højest, når danskerne skal vælge firmabil. Miljøet kommer nummer sjok

Komfort er vigtigere end de sidste km pr. liter for danskerne, der har firmabil
Komfort er vigtigere end de sidste km pr. liter for danskerne, der har firmabil

De danske erhvervsbilister sætter komfort over miljø, når der skal vælges firmabil.

Kun 37,6 pct. angiver, at brændstofforbruget har haft væsentlig betydning for valget af firmabil – og blandt disse er det primært de høje priser på brændstof og ikke miljøet, der vejer tungest.

- Komforten er tydeligvis helt afgørende, når vores medlemmer skal vælge ny bil, og sådan skal det også være, når man tilbringer det meste af arbejdsdagen bag rattet, konstaterer Børge Agerbæk, der er trafikpolitisk formand i Business Danmark – fagforening for salg og marketing.

Lige efter komfort kommer pris, efterfulgt af køreglæde og sikkerhed. Først på femte- og sidstepladsen kommer miljøet.

Undersøgelsens resultater er dog ikke udtryk for, at erhvervsbilisterne er fuldstændig ligeglade med miljøet. Faktisk angiver over halvdelen, at de kunne overveje at skifte deres nuværende firmabil ud med en miljørigtig bil i form af en elbil (6,2 pct.) eller en hybridbil (44,8 pct.).

- Vores medlemmer er ikke ligeglade med miljøet. Men tallene viser, at miljøbilerne endnu ikke er klar til at håndtere erhvervsbilismen. Komforten og størrelsen er ikke i orden – og så er de alt for dyre. Når man får de ting på plads, er jeg sikker på, at miljøbilerne har en fremtid – også hos erhvervsbilisterne", vurderer Børge Agerbæk.

Men det betyder ikke, at miljøbilen er død. Mere end hver anden ville overveje at skifte til en miljøbil, men komforten er for dårlig og prisen for høj.

Du kan læse den oprindelige artikel her.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere