1000 hk i ny Camaro

Amerikansk tuner putter Corvette-motor i Camaro og hæver ydelsen til 1.000 vilde hypper.

Hennessey-Camaroen yder 725 hk i normaltrim. 1000, når det skal gå stærkt
Hennessey-Camaroen yder 725 hk i normaltrim. 1000, når det skal gå stærkt

Er man til lir, tuning og mere lir, er SEMA-messen i Las Vegas det rette sted at være. På den kæmpe udstilling, der løber af stablen i disse dage, er der tusindvis af bud på lidt sjovere biler end vi er vante til.

Det amerikanske tuningshus Hennessey har eksempelvis præsenteret denne Camaro, der rummer en 6,2-liters kompressor-V8’er fra muskelbilen Corvette ZR1. Under normale forhold yder denne maskine 647 hestekræfter, men det er naturligvis ikke nok.

Således har Hennessey – der ikke overraskende hører hjemme i Texas – opgraderet maskineriet og boostet effekten til 725 hestekræfter, med mulighed for at gå endnu højere op. I stærkeste trim skulle ydelsen runde 1.000 af de stærke, men så er kompressoren også byttet ud med to grandiøse turboladere.

Hennessey HP700 – som bilen er navngivet – spurter fra 0-100 km/t på omkring 3,5 sekunder, og topfarten ligger et sted omkring de 330 km/t. Altså tal, der matcher fætteren Corvette ZR1 ganske godt.

Den kan du i øvrigt se slå fartrekord lige her.

Den 6-trins gearkasse er forstærket med kraftigere kobling for at tøjle de mange hypper, og undervognen er tillige gjort strammere i kødet.

Der vil kun blive bygget 24 eksemplarer af dette vilddyr, og i skrivende stund mangler kun seks at blive solgt.

Se den oprindelige artikel på bilenonline.dk

1 af 2 Dap, dap, dap ...en 6,2 liter kompressor-V8 borger for god lyd
2 af 2 Hennessey-Camaroen yder 725 hk i normaltrim. 1000, når det skal gå stærkt
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere