Farligere at købe bil med kort garanti

Det er slut med at få hjælp fra forhandleren eller importøren, hvis noget går i stykker og garantien er udløbet.

Køb bil med lang garanti eller kom på røven, når bilen fejler. En Hyundai I30 har 5 års garanti. De fleste europæiske biler har 2 års garanti
Køb bil med lang garanti eller kom på røven, når bilen fejler. En Hyundai I30 har 5 års garanti. De fleste europæiske biler har 2 års garanti

Det er en af konsekvenserne af det ringere bilsalg. Når forhandleren ikke tjener penge, har han ikke råd til at være gavmild.

Hos FDM er rådet fra FDMs juridiske rådgiver, Per Alkestrup, at man holder sig fra biler med kort garanti.

Stadig flere medlemmer beretter om, at deres forhandler afviser at yde kulance (økonomisk hjælp) på større reparationsregninger, selvom skaden opstår umiddelbart efter garantiperiodens udløb.

FDM hører stadig oftere fra medlemmer, som loyalt har fået serviceret deres bil hos et autoriseret værksted, men alligevel får afvist kulance.

- Det selv om priserne her endda ofte er højere end på de frie værksteder. Igen kan vi kun gentage: Gå efter en bil med lang garanti. Så ved man som forbruger også, hvad man har at forholde sig til, siger Per Alkestrup.

Der er derfor ingen vej uden om lang garanti, hvis du vil sikre dig mod dyre reparationer.

I modsætning til kulancen er garantien en egentlig ret, som man i sidste ende kan sikre sig med domstolenes hjælp,” siger FDMs juridiske rådgivning, Per Alkestrup.

Flere bilproducenter yder allerede i dag længere garanti, hvilket kan ses som udtryk for, at producenterne har tillid til deres biler.

FDMs holdning er, at længden af garantien ikke bør være under 3 år/ 100.000 km.

Blandt mærker med lang garanti finder du f.eks. Kia, der for eksempel på Ceed har 7 års garanti og Fiat og Hyundai med 5 års garanti.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere