J. F. Kennedys bil til salg

Var det noget med en bil, der har været i den legendariske Kennedy-families ejendom? Du får en pistol med i købet!

Den myrdede præsident J.F. Kennedys fars Rolls-Royce Phantom I bliver nu sat til salg af stort bilhus i midtjyske Ans.

Den amerikanske forretningsmand, politiker og ambassadør Joe P. Kennedy (1888-1969) ejede og benyttede bilen i perioden 1930-1935. Det er yderst sjældent, at en så ypperlig veteranbil købes til Danmark, men direktør for CC-Cars, Christian K. Jensen, har gjort kuppet.

- Bilens historie er behørigt dokumenteret af The Rolls-Royce Foundation i USA, oplyser Christian Jensen. “Den er bygget i USA med amerikansk karrosseri af Brewster og har derfor tilnavnet Newport Town Car. Kennedyfamilien ejede den i fem et halvt år, og den er for nylig nænsomt, men yderst grundigt restaureret og fremtræder fantastisk flot," oplyser Christian Jensen, der i sit bilhus i Ans har alt inden for gamle biler, lige fra Fiat 500 til biler i klasse med Rolls-Royce.

Det er for nylig dokumenteret, at Joe Kennedy tidoblede sin formue i sin fireårige periode som filminvestor i Hollywood i Californien fra 1926-30, og indkøbet af bilen falder tidsmæssigt sammen med hans hjemkomst til Massachusetts i det østlige USA. Dog hævdes det også, at han skal have kørt i bilen i Hollywood med sin elskerinde, datidens store diva, Gloria Swanson.

En pistol med i købet
Sammen med den tre tons tunge Rolls-Royce følger også en pistol af mærket Derringer.

- Historien bag den er så utrolig, at den næsten kun kan være sand. Under restaureringen af bilen for nylig fandt man skjult bag bagsædets ryglæn en pistol, og ud fra en vurdering af våbnets alder og bilens ejere er det mest sandsynligt, at Kennedy har haft den som et skjult forsvarsvåben, hvis han skulle blive overfaldet, mens han blev transporteret af sin chauffør,” fortæller Christian Jensen.

Den midtjyske bilmand oplyser også, at andre pålidelige kilder dokumenterer, at John F. Kennedys bror, Bobby (der senere blev justitsminister og også myrdet), som dreng blev avisuddeler, og at han lod familiens chauffør transportere sig rundt, så han kunne dele aviser ud fra bagsædet af Rolls’en. Den trafik blev dog stoppet af hans mor, Rose Kennedy.

Christian Jensens nyindkøbte Phantom I Newport Town Car vil kunne beses i den kommende weekend hos CC-Cars i Ans samt på firmaets hjemmeside. Bilen er til salg, men Christian Jensen vil dog ikke oplyse prisen.

-Den rette køber ved godt, hvad sådan en bil koster,” smiler den kendte bilmand kryptisk.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere