Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Chevrolet vildledte kunderne

Chevrolet har stoppet en reklamekampagne efter en indskærpning fra Forbrugerombudsmanden

Brug af ”frapriser” ved markedsføring må kun bruges, hvis prisen dækker den model, der er omfattet af tilbuddet.

Og det var den ikke, da Chrevrolet reklamerede med at man som køber af en Spark LT kunne få mindst 30.000 for ens gamle bil. Det skulle nemlig være en af de dyrere modeller man købte, for at tilbuddet gjaldt.

I starten og slutningen af reklameindslaget blev det oplyst, at fra-prisen på en Spark var kr. 83.900. Tilbuddet om mindst 30.000 for ens gamle bil, gjaldt imidlertid netop ikke for den bil, der blev oplyst pris på.

Gælder kun dyre modeller
I tv-reklamen "glemte" Chevrolet at fortælle at man skulle købe den dyrere model til 146.000 kr. - dvs. 62.000 kr. eller 74 procent mere for at tilbudet kunne gøres gældende, og Forbrugerombudsmanden fandt derfor, at den oplyste frapris var "irrelevant og ukorrekt i forhold til tilbuddet".

- Brug af en fra-pris - eventuelt suppleret med oplysninger om ekstraudstyr - er kun er acceptabel, hvis prisoplysningen også er relevant i forhold den model, der er omfattet af tilbuddet. Dette gjorde sig ikke gældende i denne sag, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Ikke alene ...
Chevrolet har indstillet den pågældende kampagne og markedsføring, og sagen vil derfor ikke blive forfulgt nærmere. Forbrugerombudsmanden har imidlertid indskærpet overfor Chevrolet, at firmaet i fremtiden må sikre sig, at et samlet indtryk af firmaets markedsføring ikke er egnet til at vildlede, selv om de oplysninger, der afgives, hver for sig er korrekte.

På hjemmesiden står der derimod - helt korrekt, at man får mindst 30.000 kr. for sin gamle bil, hvis man køber en LT-model. Og det er helt som det skal være fortæller Dorthe Elimar Arvin, som er pressechef hos Chevrolet.

Chevrolet har ikke været alene om at bruge feje tricks i reklameøjemed:

Se også: Toyota stopper ulovlig markedsføring

LÆS OGSÅ:

Se også: Bilejere føler sig bondefanget af Chevrolet

LÆS OGSÅ:

Bil anmeldelser - 26. mar. 2012 - kl. 22:35 TV: Kører godt men lugter skidt

1 af 2 Chevrolet har ladet Forbrugerombudsmanden vide, at den ulovlige reklame er fjernet. Men på hjemmesiden lever den i bedste velgående.
2 af 2 
kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen