Bilshow for millioner

Pepple Beach Concours d'Elegance ved Californiens kyst samler verdens mest kostbare biler - Ekstra Bladet var med på en kigger

Vinderen af den eftertragtede 'Best of Show'-titel blev denne enestående Mercedes S680S fra 1928, designet af den legendariske karrosserimager Jacques Saoutchik i Frankrig.
Vinderen af den eftertragtede 'Best of Show'-titel blev denne enestående Mercedes S680S fra 1928, designet af den legendariske karrosserimager Jacques Saoutchik i Frankrig.

Stedet hedder Carmel. En lille stemningsfyldt by ved Californiens kyst cirka to timers kørsel syd for San Francisco. Clint Eastwood har engang været borgmester i byen, men den er nu mere kendt for det årlige Pebble Beach Concours d'Elegance. Et fantastisk skønhedskonkurrence for kostbare biler fra starten af 1900-tallet og op til de glade 60'ere.

Faktisk summer det meste af Monterey-området af biler og benzin midt i august. Den årlige ”Car Week” omfatter en hel del events, auktioner og sågar et par racerløb for klassiske biler, og Pebble Beach Concours d'Elegance markerer på elegant vis afslutningen på dagevis af benzin, røg og larm.

Flyves ind
Billetten koster på den pæne side af 500 kroner, men så får du også lov til at komme helt tæt på verdens mest sjældne og kostbare biler. I år var der 220 forskellige fra 33 amerikanske stater og 15 andre lande. De transporteres i specialfremstillede trailere, direkte fra museer eller private samlinger. Nogle bliver endda fløjet ind, for det bliver de nødt til, hvis de skal helt fra Europa eller endnu fjernere destinationer.

Som dette års særlige samling af biler, der har tilhørt den velhavende indiske Mahajera-familie, der fik specialfremstillet deres biler hos leverandører som Rolls-Royce. Til tider med lettere bizarre ønsker, hvilket eksempelvis var årsagen til, at du på årets Pebble Beach Concours d'Elegance kunne opleve et par biler udformet som svaner, komplet med lange halse, vinger og en dyse, der sprøjter hvidt skum ud bagtil!

Muskelpower
Er du mere til amerikansk muskelpower, havde indgangsbiletten til Pebble Beach Concours d'Elegance været alle pengene værd. Til ære for nu afdøde racerkører og bilkonstruktør Carroll Shelby havde arrangørerne bag udstillingen nemlig samlet en række sjældne AC Cobra-modeller, hvoraf den ene skulle være det allerførste eksemplar, der blev bygget. En bil, som spås at indbringe den højeste pris for en amerikansk sportsvogn, hvis ejeren skulle komme på den tossede idé, at sætte den på auktion.

Du finder også fine Ferrari-biler, mondæne Cadillacs og sågar motorcykler på golfbanen. Men det er nu veteranbilerne fra 20'erne og 30'erne, som kendetegner showet på Pebble Beach. Biler fra en tid, hvor det var meget almindeligt at bestille sin bil uden karrosseri, og så få en dygtig karrosserimager til at skabe et helt unik design.

1 af 4 Danske Henrik Fisker kom også forbi med en af sine seneste kreationer, en praktisk version af Karma-modellen med tilnavnet 'Surf'.
2 af 4 Denne utroligt velholdte Ferrari 275 GTB/4 fra 1967 var en af showets perler. Den stillede op i klassen for originale, urestaurerede biler, da den stort set har stået stille siden 1970.
3 af 4 Der er også nye biler på Pebble Beach. Verdens førende bilproducenter havde allernådigst fået lov til at vise deres topmodeller ved indgangen til udstillingen. Her en Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse med en bagatel af 1200 hestekræfter.
4 af 4 Vinderen af den eftertragtede 'Best of Show'-titel blev denne enestående Mercedes S680S fra 1928, designet af den legendariske karrosserimager Jacques Saoutchik i Frankrig.
kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen