Annonce:
Annonce:

TV: Så godt har en diesel aldrig lydt

Dieselhakker? Glem det, for den nye Audi A6 3,0 TDI Biturbo lyder som en fuldbolds V8´er

Annonce:
Følg Biler

Da Audi introducerede den nye A6, var det tydeligt, at de 245 heste fra den kendte 3,0 TDi ikke tog magten fra den nye BMW 5-serie konkurrent. A6 manglede faktisk noget, ikke bare motorkraft, men også lidt karakter og vilje.

Man kunne håbe, at den nye S6 var svaret, men vores kollega Søren Juul, der har kørt bilen i det nummer af Bil Magasinet, blev knap forløst.

Det har han helt sikkert chancen for at blive med den nye 313 hestes dobbelt-turbo version af 3,0 TDi-motoren. Det er uden sidestykke den mest karismatiske A6, jeg har kørt. Det er ikke bare fantastisk hurtig (0-100 km/t: 5,3 sek.), motoren giver også den store firehjulstrukne bil en helt anden karakter.

Annonce:

Teknisk bedrift
En del af forklaringen ligger helt sikkert i lydbilledet, som Audi tydeligvis har brugt mange kræfter på. Der findes simpelt hen en lydvælger i det system, som justerer bilens opførsel, og sætter du den på ”Dynamic”, får du den mest fantastiske lyd, uanset om du står uden for bilen eller sidder bag rattet.

Mod forventning er lyden ganske hørbar i kabinen, men det er lyden af en markant og villig V8’er, du hører, og der er ikke skyggen af hverken V6- eller diesel-lyd over den. Vil du af med lyden, sætter du blot lydvælgeren i ”Comfort”, men det er synd og skam.

Om det blot er lyden, tør jeg ikke svare på, efter en kort tur i den 313 hestes A6, men den det er helt sikkert den bedste A6, jeg har kørt i, og den mere end skubber til BMW 5-seriens position, som den bedste bil i klassen.

Modsat Audi, har BMW løbende formået at pille magien ud af de ellers så fantastiske sekscylindrede diesel-motorer, og jeg tror A6 skubber 5-serie af pinden med den nye 3,0 TDi.

LÆS flere Audihistorier her

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: