10 fede brugte til 100.000 kr.

Du behøver ikke nøjes med en småkedelig mikrobil - køb brugt og få noget der både er sjovere og større

En Mercedes CE 280 fra begyndelsen af 80erne er et sjovt og ikke mindst stilfuldt alternativ til en Chevrolet Spark anno 2012. Den er selvfølgelig dyrere at holde. Til gengæld holder den prisen
En Mercedes CE 280 fra begyndelsen af 80erne er et sjovt og ikke mindst stilfuldt alternativ til en Chevrolet Spark anno 2012. Den er selvfølgelig dyrere at holde. Til gengæld holder den prisen

Når krisen kradser, spænder danskerne livremmen ind og køber mindre og billigere biler.

Ja, faktisk køber danskerne de allermindste og allerbilligste biler på markedet.

Det er biler som Toyota Aygo, Chevrolet Spark, Kia Picanto eller VW Up, der nu sælges i så stort et antal, at de mindste biler nu udgør over halvdelen af det samlede danske bilsalg. Og det er der naturligvis god fornuft i.

Først og fremmest er mikrobilerne billige i indkøb, da de mest solgte modeller typisk koster omkring de 100.000 kroner.

Fornuftige tilbud
Men det er ikke kun den lave nypris, der sælger mikrobiler. Flere af bilimportørerne garanterer også en pæn minimumspris for din gamle bil uanset stand eller alder, og så lokker enkelte af dem med at give dig en billig forsikring med i handlen.

Endelig er der også lige det med brændstoføkonomien, for små biler er lig med en lille tørst, og mange af dem kører minimum 20 km/l, hvilket sikrer dejlig lang tid mellem de dyre tankbesøg.

Uforudsete reparationer kan også gøre ondt på økonomien, men på en ny bil har du naturligvis en garanti, og den kan være på helt op til syv år, hvis du eksempelvis vælger en Kia Picanto.

Lægger vi alt dette sammen, ligner en ny mikrobil det mest fornuftige tilbud. Men måske også lidt kedeligt.

Brugte biler er sjovere
For køber du bil med hjertet, er lav pris, lille tørst og lange garantier måske ikke nok. Vi har surfet lidt på Bilbasen.dk og fundet ti brugte biler, der beviser, at livet ikke behøver blive kedeligt, hvis bilbudgettet er barberet ned til under 100.000 kr.

I vores jagt på brugte alternativer til en ny Chevrolet Spark eller lignende er vi gået efter biler, der har et rimeligt kilometertal, et godt ry med hensyn til pålidelighed og driftsikkerhed, og som egner sig fint som familiebil.

Men vi er også bevidst gået efter biler, der hæver sig over gennemsnittet og giver lidt mere ejer- og køreglæde, end du nogensinde ville få i en ny Chevrolet Spark, Toyota Aygo, VW Up og hvad de ellers hedder.

Den cool

Pris: 99.900

Hvad får du?

Mercedes 280 CE Aut. med 185 hestekræfter fra 1980, der har kørt 168.000 km.

Hvorfor skal du købe den?

Fordi du får en elegant Mercedes coupé, der har en tidløs appeal, er solid som en kampvogn og er den perfekte strandvejskrydser med sin komfortable affjedring, store V6-motor og automatgear.

Den topløse

Pris: 100.000

Hvad får du?

Mazda MX-5 1,6 16V med 110 hk fra 1997, der har kørt 107.000 km.

Hvorfor skal du købe den?

Fordi MX-5 byder på klassisk, rendyrkede sportsvogns-dyder til lav pris takket være solid teknik, sublime køreegenskaber og masser af vind i håret, når du smider toppen.

Den fornuftigePris: 109.000

Hvad får du?

Ford Mondeo 1,8 Trend stationcar med 125 hestekræfter fra 2007, der har kørt 83.000 kilometer.

Hvorfor skal du købe den?

Hvis du har brug for plads, er den simpelt hen ideel. Du får en stor og rummelig stationcar med en tilpas stærk og brændstoføkonomisk benzinmotor og samtidig nogle af de bedste køreegenskaber i klassen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen