Gør bilen klar til ferie med ungerne

Gear og lir der sikrer en nem, sikker og hyggelig køretur

Jacko på fladskærmen sikrer ro på bagsædet, når ferien foregår på Europas landeveje. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)
Jacko på fladskærmen sikrer ro på bagsædet, når ferien foregår på Europas landeveje. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)

'Er vi der ikke snart?'

Alle, der har kørt i bil med børn, kender disse fem ord og ved, at spørgsmålet højst sandsynligt akkompagneres af skrig, skrål og højfrekvent hyleri.

Men ro på. Inden du griber telefonen og afbestiller sommerhuset eller ferielejligheden af ren og skær angst for den kommende biltur, vil Ekstra Bladet Biler servere dig opskriften på, hvordan du med hele familien kan køre fra Hillerød til Harzen uden at blive døv og/eller sindssyg.

LÆS OGSÅ: Så hold dog kæft

Det handler om at gøre turen sjov og underholdende og bilen til et attraktivt sted at opholde sig – både for dig selv og for børnene.

Bil nyheder - 13. okt. 2011 - kl. 16:43 Vupti - sådan får du ekstra plads til bagagen

Noget for alle
Elektronisk underholdning som dvd-afspillere er efterhånden kommet ned i et prisleje, hvor alle kan være med. Og har du netop brugt penge på en iPad eller en anden tavle-computer, er det også en glimrende rejsekammerat for dine poder.

Uden mad og drikke dur helten ikke, og med en køleboks sat til cigarettænderen behøver menuen hverken at stå på lunkne klapsammenmadder eller friturefedtet junk fra motorvejens gastronomiske fejlskud.

Der findes også mere lavpraktiske hjælpemidler, som bagsædebakker og opbevaringslommer, der kan gøre køreturen mere overskuelig.

Studer listen, og find netop dit kommende rejsetilbehør. Diverse gear og grej er venligst udlånt af T. Hansen.

Dvd-afspiller til bilen

Set til 1099 kroner

Der er nu ikke noget, der skaber ro, som en god film. Og med en af de smarte dvd-afspillere, er det muligt at rykke favoritbeskæftigelsen ud i bilen. Der er mange modeller på markedet i alle prisklasser. Her har vi valgt en model, som man med en trådløs controller også kan spille spil på.

Hold mad og drikke kølig

Set til 499 kroner

Kølebokse fås i et utal af varianter lige fra miniudgave af et klassisk amerikanerkøleskab til mere high-tech-udgaver. Størrelse og pris varierer enormt, og det er derfor vigtigt, at du gør dig klart, hvad dit behov er.

– De fås fra seks liter op til 60 liter. Mange af dem har også en varmefunkton, hvor man kan varme mad eller mælk op til 60 grader, fortæller produktchef ved T. Hansen Lars Dahl.

Omformer til cigarettænder

Set til 129 kroner

Der findes et hav af omformere og adaptere til bilens ene cigarettænder. Denne model gør, at du har to udtag i stedet for et samt et usb-udtag, hvor du kan oplade din smartphone, mp3-afspiller eller andet elektronisk udstyr. Der findes også omformere, der giver et regulært 220 volt-udtag, så du i princippet kan tage din støvsuger med på turen.

Tablet-stativ

Set til 299 kroner

iPods, iPads og iPhones samt en lang række tablets af andre fabrikater er hvermandseje. De tavle-computere er så brugervenlige, at også børn kan have stor fornøjelse af dem. Det gælder også på køreturen, hvor der er mange timers underholdning med både film og spil. Med dette stativ er det nemt at fastgøre skærmen til nakkestøtten, så børnene bedre kan se.

Peter Plys beskytter bagsædet

Set til 99 kroner

Har du mindre børn, er bagsiden af dine forsæder garanteret møgbeskidte. Af en eller anden grund elsker børn at sparke til sæderne og tvære jord og sand ud over det hele. Med et beskyttelsesdækken behøver du ikke bekymre dig om snavsede sæderygge længere.

Bagsædebakke til børnene

Set 179 kroner

Bagsædebakken spændes bag på forsæderne, så børnene har et bord og opbevaringsplads til alle deres ting. Det er en nem måde at undgå rod på, og med et bord letter det børnene, når de skal spise.

Opbevar alle dine ting

Set til 79 kroner

Dette er en meget billig og meget nem måde at få styr på bagsædet på. Efter få timer i en bil ligner bagsædet ofte en losseplads. Det er derfor rart at kunne opbevare alle stumper i smarte lommer. Lommen spændes bag på forsæderne, og børnene har plads til det hele.

– Lommen er også en sikkerhedsforanstaltning. Ved en kraftig opbremsning kan en løs colaflaske blive et farligt projektil. Det kan man undgå, hvis sådanne ting er gemt væk i lommer, mener Lars Dahl.

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen