Ny Kia Cee'd bliver sofistikeret

Kias storsælgende mellemklassebil skal friste med stil og en højere kvalitet på interiøret

Kia vil af med sit discount-image – det skal den nye Cee'd hjælpe med til. (Foto: Kia)
Kia vil af med sit discount-image – det skal den nye Cee'd hjælpe med til. (Foto: Kia)

Alle studsede over det besynderlige navn Cee'd, da Kia introducerede deres nye bud på en model i Golf-klassen i 2006.

Det var så også det eneste, der blev mødt med en vis skepsis, for resten af bilen var gennemført og bød på kvaliteter, der siden hen gjorde Cee'd til en af de mest solgte biler i sin klasse.

LÆS OGSÅ: En Kia er jo en møgspand, ik?

Nu er anden generation af Cee'd klar, og den vil ifølge Kia selv 'udstråle premium-kvalitet og stil' og vil være med til at 'lægge yderligere afstand til tidligere tiders discount-image'.

Tigersnude
Den nye Cee'd har fået mere karakter og et mere dynamisk look med forlygter som missende øjne og den velkendte Kia-kølergrill, der er inspireret snuden på en tiger.

Som et led i et give Cee'd premium-udstråling er Kia-emblemet flyttet fra kølergrillen til fronten, og der er benyttet mere krom flere steder på bilen. Alligevel mener vi, at Cee'd fremstår mere ordinær end søsterbilen Hyundai i30.

Raffineret kabine
Kia har ikke ladet mange detaljer slippe ud om den nye Cee'd, men de beskriver interiøret som værende mere stilrent og raffineret og førerorienteret, og så skulle plastikkvaliteten være markant bedre end i forgængeren.

LÆS OGSÅ: Overraskende vinder af Årets brugtbil

Cee'd er baseret på en platform, der er videreudviklet fra forgængeren. Akselafstanden på 265 cm er da også uændret, hvilket også gælder undervognens opbygning, men den er fintunet med henblik på bedre komfort og mere præcision.

I første omgang introduceres Cee'd som femdørs og SW stationcar – til efteråret kommer den mere sportslige og coupé-lignende ProCee'd.

0 kommentarer
Vis kommentarer