Harley med jetmotor (lang version)

Savner du lidt respekt i MC-klubben? Så er løsningen lige her ...

Den ligner en gammel Harley-Davidson, men den er spritny og bygget fra grunden af Robert Maddox – med kraftig inspiration fra det amerikanske ikon. (Foto: ebay)
Den ligner en gammel Harley-Davidson, men den er spritny og bygget fra grunden af Robert Maddox – med kraftig inspiration fra det amerikanske ikon. (Foto: ebay)

Hvis ikke en almindelig motorcykel er hårrejsende nok for dig, så skulle du måske overveje at opgradere den en smule.

Du kan naturligvis starte med at købe en større kværn, men du kan også gå hele vejen og gøre som amerikaneren Robert Maddox.

Han gjorde oprindeligt stor karriere som møbelsnedker hjemme i Oregon, men da efterspørgslen begyndte at gå den forkerte vej, skiftede han branche og helligede sig sin store kærlighed: jetmotorer!

Kendt i hele verden
Det er sidenhen blevet til små jetfly, jetbiler – og ikke mindst jetmotorcykler. Særligt sidstnævnte er siden blevet til en ganske sund forretning, for kunderne elsker de bizarre cykler.

LÆS OGSÅ: Den skaldede kok køber Harley-light

At kalde en motorcykel med jetmotor for en 'cykel' er dog en underdrivelse af de større. De larmende kreationer byder på frygtindgydende præstationer, og det er netop det, Bob Maddox' kunder – typisk velhavende vovehalse – er så vilde med.

Du finder hans motorcykler i hele verden, fra USA til Holland, hvortil han indtil videre har eksporteret seks styk. Robert Maddox har dog for længst erkendt, at hans kunder sjældent kører på jetmotorcyklerne.

Og nogle gange sælger de dem også videre, tyder det på, for lige nu står et aldeles velholdt eksemplar til salg på eBay. Det er endda en af Bob Maddox' mest eksklusive værker, eftersom den er inspireret af en Harley-Davidson fra 1929.

Mest retro
I virkeligheden er der ikke megen original Harley over den, hvilket skyldes de to jetmotorer og de to grandiose rør, der løber bagud – et på hver side af det, der ligner et underdimensioneret baghjul. Rammen er et rørchassis, og saddel, styr, tank og så videre et yderst retro-agtigt designet.

LÆS OGSÅ: Nu kommer den trehjulede Morgan

Det jetdrevne monster siges at kunne køre over 200 miles i timen, hvilket svarer til omkring 320 kilometer i timen.

Om det nogensinde er afprøvet, vides ikke. Men hvis du vil på ryggen af den, er prisen 25.000 dollar, eller knap 140.000 kroner ...

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time