Annonce:
Annonce:

Voldsomme Volvoer

Tim Fraas og Jannie Møller Jørgensen snakker i flertal, når det gælder deres passion for den store, svenske Volvo 940-model

Jannie Møller Jørgensen og Tim Fraas forlader sig trygt på deres alderstegne Volvo 945 til den daglige transport såvel til længere ture i Sverige og som servicevogn til deres rallyaktiviteter.
Jannie Møller Jørgensen og Tim Fraas forlader sig trygt på deres alderstegne Volvo 945 til den daglige transport såvel til længere ture i Sverige og som servicevogn til deres rallyaktiviteter.
Annonce:
Følg Biler

Når kæresteparret Tim Fraas og Jannie Møller Jørgensen fra Vejby i Nordsjælland taler om Volvo 940 og 945, taler de ikke om 'Min klassiker', men 'Vore klassikere', for de har nemlig to. En diskret kongeblå 945 herregårdsvogn til den daglige transport og primært med Jannie bag rattet, og en heftig orangerød 940 som 'legevogn' med Tim bag rattet.

24-årige Tim Fraas er tømrer i arbejdstiden og i fritiden en entusiastisk og talentfuld rallykører i den rappe Volvo 940. Han har været aktiv sportskører siden 1991 og i rally siden 2001. Først som co-driver for sin far, og siden som vognkommandør i egen bil.

Annonce:

21-årige Jannie Møller Jørgensen studerer til sygeplejerske og er i fritiden co-driver for Tim i rallybilen. Jannie har været aktiv co-driver siden 2004, da hun debuterede som bisidder for sin far, Niels Erik Jørgensen, Assens, der bl.a. har kørt for Toyotas danske rallyteam.

Fik bilbacillen hjemme
At det lige netop er Volvo 945 og 940, parret har anskaffet sig, er ingen tilfældighed, al den stund Tim – ligesom broderen Mick – er indpodet med de svenske biler hjemmefra.

LÆS OGSÅ: Ny luksusbil fra Volvo

Forældrene, Johannes og Pia Fraas, har i mange år været aktive i rallysporten og er i dag svorne fans af de svenske biler.

Johannes er netop blevet færdig med at bygge en heftig 940 med godt 300 hestekræfter til rally, mens Pia driver værkstedet Tip-Top Automobiler i Vejby og hjælper mændene med at skrue på deres 'legetøj'.

Annonce:

Enkel, solid og sikker
– Vi købte 945'eren sidste år. Den har kørt godt 307.000 kilometer og kører dagligt 60-70 kilometer, når jeg skal frem og tilbage til Hillerød, fortæller Jannie og tilføjer, at valget af herregårdsvognen ikke alene skyldtes forkærligheden for Volvo-biler, men fordi netop 945 er stor og rummelig; bagagerummet har en kapacitet på mellem 990 og 2125 liter, hvilket hjælper, når parret skal på den årlige skiferie i Sverige – og fordi den er velegnet som servicebil, når de kører rally. Som syv-sædet model har den også fordele, når det gælder persontransport. I gennemsnit kører Jannie godt 10 km/l i herregårdsvognen.

LÆS OGSÅ: Volvo, Audi og Mercedes fejler mindst

– Desuden er der i modsætning til mange nyere biler god plads i motorrummet, så en 940 er let at servicere. Konstruktionen er enkel, solid og sikker, så der skal noget til, før den går i stykker, fortæller Tim, der betegner bilen som et godt køb. Den er indregistreret første gang i juni 1992 og tjente i en årrække som garagebil for en ældre dame, før den efter et kort intermezzo hos en ny ejer blev solgt til Tim og Jannie formedelst 16.000 kr.

Med andre ord er Fraas-klanen fuldstændig 'Volvoriseret'. Senior med en 945 til civilt brug, en hidsig 940 til fritiden, Pia med en 945 til dagligt brug, Tim med en 945 og 940 og broderen Mick med en 240, som tidligere har været i hænderne på både Johannes og Tim. Dertil kommer Jannies far, der også leger med en rallytrimmet 940.

Annonce:

Volvoerne er ikke bare praktiske og solide, de er også meget populære blandt de tusindvis af tilskuere, der flokkes ved hastighedsprøverne, når der køres rally. Ikke for det, bilerne er, men for det, de gør, når piloterne spektakulært kaster dem sidelæns og tager svingene med ekstreme 'powerslides'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: