Slut med gratis parkering for elbiler

Gratis parkering for elbiler er ikke lovlig. Fremover vil det koste penge at parkere sin elbil

Sådan en Fiat Fiorino kan parkere gratis i en del byer. Men den ordning stopper inden længe i København, fordi ordningen strider mod loven
Sådan en Fiat Fiorino kan parkere gratis i en del byer. Men den ordning stopper inden længe i København, fordi ordningen strider mod loven

Det er op ad bakke for elbilerne for tiden - det er i forvejen svært at finde et sted, hvor man både kan parkere og lade sin bil op, og fremover kan man heller ikke regne med gratis parkering i byerne.

I Københavns Kommune Kommunens har juristerne nemlig nærstuderet Vejloven, og opdaget, at gratis parkering ikke er lovlig.

- Loven omfatter ikke, at man kan fritage køretøjer for betaling ud fra miljømæssige hensyn, og det er rent faktisk det, der sker, når man siger, at en elbil ikke skal betale for at parkere, siger Anders Møller, direktør i Center for Parkering i København, til DR Nyheder.

Københavns Kommune retter derfor ind og fjerner muligheden for gratis parkering.

Men kommunen har samtidig taget kontakt til Transportministeriet for at undersøge muligheden for at dispensere for elbiler.

I Kolding Kommune droppede man den gratis parkering for elbiler i marts af samme årsag.

-Hvis der er tvivl om hjemmelsgrundlaget, så er det ikke noget, vi er interesserede i at have som ordning, siger han til DR Nyheder.

0 kommentarer
Vis kommentarer