Psyko-øser på speed

'Fast Five'-universet bugner af hestekræfter i rå mængder

Her er et udpluk af 'Fast Five's mange biler. Som du kan se, er nogle af dem er voldtunede med vanvittige motorer fra en helt anden tidsalder end den, bilen er fra. For eksempel den første Nissan Skyline GT-R fra 1972, der er monteret med en 20 år yngre rækkesekser med biturbo og ladetryk, der kan blæse hatten af Chrysler-bygningen.

I den 'originale' afdeling finder vi det svenske vanvids-misil, en Koenigsegg fra 2010, der står, som den kørte ud fra fabrikken. Med 1018 hk!

Ordbog til 'Fast Five'-bilerne

Hemi:

Patenteret navn på en motor-type fra Chrysler. Ordet kommer af hemi-sfærisk topstykke og er i dag et ikoniseret begreb blandt V8-motorer. Systemet adskiller sig ved at have et skålformet topstykke, som giver mulighed for længere vandring på ventilerne, der på den måde får lettere ved at 'trække vejret'.

Chrysler begyndte allerede at arbejde med hemi-princippet tilbage i 1930'erne, hvor de byggede rækkemotorer til militæret. I 1950'erne tog de princippet op i deres V8-motorer, og det gav så stor effekt, at det i mange år satte Ford og General Motors under pres.

Mopar:

Reservedelsleverandør, der med tiden er blevet indlemmet i Chrysler-koncernen. Blev i 2008 skilt ud som en selvstændig enhed, der også leverer dele til andre producenter.

NOS:

Lattergas. Ved at tilføre lattergas til motoren i stedet for atmosfærisk luft, får man en langt kraftigere forbrænding. Det øger effekten, men også temperaturen i motoren. Kan kun bruges i kortvarige intervaller. Ellers brænder motoren sammen, eller topstykket blæser af.

Holley:

Reservedelsleverandør med speciale i karburatorer.

Chiptuning:

Modificering af en motor udelukkende ved at ændre på motorens elektroniske styring.

C.I.:

Forkortelse af Cubic Inches: kubiktommer.

Supercharge:

Forkomprimering med kompressor.

0 kommentarer
Vis kommentarer