Billig-udgave af superbilen SLS

Mercedes har tilsyneladende planer om en mindre udgave af superbilen SLS, som skal konkurrere mod blandt andre Porsche 911 Carrera.

Den nye SLS-superbil er med sine 571 heste en brunstig bøffel, der vil give Porsche 911 Turbo, Ferrari 458 Italia og Lamborghini Gallardo noget at tænke over. Men AMG – som er Mercedes' motorsportsdivision og står bag SLS – går nu med tanker om en mindre model med færre kræfter og en lavere pris.

Topfolk fra AMG-ledelsen skulle på et nyligt pressemøde i Californien have udtalt til tidsskriftet Pistonheads, at man i længere tid har overvejet en mere kompakt udgave af SLS.

Med mindre dimensioner, lavere pris og en knap så voldsom motor vil denne model passe fint i klassen med Porsche 911 Carrera S, BMW M3 og sågar Mercedes’ egen C 63 AMG.

Der er blevet spekuleret i en centermotorbil, men det skulle være ret sikkert, at layoutet bliver det samme som på SLS, altså frontmotor og baghjulstræk.

Ved at skære noget af snuden og bagenden vil man kunne gøre karrosseriet mindre og designet vil formentlig blive anderledes end det mågevinge-inspirerede SLS-design.

Hvis den “lille” SLS får grønt lys, vil motoren sikkert blive en ny generation V8-motor med direkte indsprøjtning og en slagvolumen på mellem 5,8 og 6,2 liter.

Men hav tålmodighed, for skulle det lykkedes for AMG-folkene at overtale Mercedes-ledelsen til denne manøvre, vil bilen først være klar engang i 2015.

Læs den originale artikel her

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere