Nye biler til politiet

De første VW Passat er leveret til Politiet, som fremover vil kunne ses i helt andre køretøjer, end du er vant til

Rigspolitiet har indgået aftale med forskellige bilfirmaer om en helt ny vognpark. Fremover skal du holde øje med andet end Ford Mondeo og Peugeot 406 og 407.

Fremover kører Politiet både VW Passat, Skoda Superb, Opel Corsa, Astra og så naturligvis Ford Mondeo, som du i forvejen kender med de blå striber på hvid lak.

Sikrere: Rigspolitiet har helt faste udvælgelsesprocedurer, når der skal nye biler til etaten. Der bliver frem for alt set nøgternt og professionelt på bilerne.

De bliver kørt, testet målt og vejet og kun de bedste slipper gennem nåleøjet. Rigspolitiet har en erfaren Task Force på området og til de seneste tests af potentielle patrulje- og civilbiler er der blevet opsat de hårdeste krav nogensinde til indretning, komfort og sikkerhed.

Hurtigere
Volkswagen har netop leveret de første ombyggede biler til Rigspolitiet. De er begge benzinere - dem kan politiet nemlig selv tanke op uden at skulle køre på tankstationen.

Den ene er en 1,8 TSI med 160 hk og den anden en kraftigere 2,0 TSI med 200 hk leverer. De to motorvarianter har en topfart på 220 og 235 km/t og går fra 0 til 100 på 8,6 og 7,6 sekunder.

- Vi mangler køretøjer med god mellemacceleration, så vi hurtigt kan komme op i fart og få stoppet den bil, vi er efter så hurtigt og sikkert som muligt, fortæller politikommisær I Rigspolitiet Jan Ulrik Olesen.

Den hurtigste bil i etaten, bliver dog ikke en VW, men en Skoda Superb med V6'er og 260 hk der giver en topfart på 250 km/t og en nul til 100 tid på 6,5 sekunder.

Med sådan en er der en pæn chance for at man ikke behøver at ringe efter backup, når man sætter en jagt i gang efter en chauffør i en hrutig bil som den Porsche Cayennne, der forleden kørte omkring 250 km/t over Storebæltsbroen.

Ikke kun fart
Når en bil er i politiets tjeneste handler det ikke blot om hestekræfter, motorstørrelse eller forbryderjagt. Derimod vægter Politiet komforten meget højt. Bilen er jo en arbejdsplads for de pågældende betjente.

Derfor bliver politibiler in spe blandt andet vurderet på plads- og komfortforhold, ergonomiske forhold ved ind- og udstigning, generel brugervenlighed i forhold til rat, friskluftssystemet og mange øvrige detaljer, der gør bilen til en sikker og komfortabel arbejdsplads.

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen