Annonce:
Annonce:

Martin Ågerup er ligeglad med lir

Konen valgte bilen: Direktøren for den liberale tænketank, Cepos, er glad for sin cykel - på bilfronten er han nærmest kedelig

Martin Ågerup er samfunds-engageret, men biler er han ligeglad med. Han kører i en brugt Renault Scénic uden hjulkapsler. (Foto: Mads Winther)
Martin Ågerup er samfunds-engageret, men biler er han ligeglad med. Han kører i en brugt Renault Scénic uden hjulkapsler. (Foto: Mads Winther)
Annonce:
Følg Biler

Hvilken bil mon en ultraliberal mand - som direktøren for tænketanken Cepos - kører rundt i? Sandsynligvis en kongeblå Audi eller en Volkswagen Passat - nydelig, men ikke for prangende?

Annonce:

- Næh, for cirka tre år siden købte vi en brugt Renault Scénic, som det faktisk mest er min hustru, som kører. Selv tager jeg cyklen hver morgen, sætter børnene af i skole og kører så videre til Roskilde Station, hvorfra jeg tager toget. Altså ikke for at være politisk korrekt, men simpelt hen fordi hverdagen hænger bedst sammen på den måde, fortæller Martin Ågerup.

Når diskussionen handler om skattelettelser, den enkelte borgers ret til frihed og holdningen, om at staten skal blande sig i så lidt som muligt, så kan han tale i timevis. Men når snakken handler om biler, er Martin Ågerup nok - ja, undskyld - en af de kedeligste mænd i kongeriget Danmark.

Ikke så meget som ét begejstret tillægsord kan man lokke ud af den samfundsengagerede direktør.

- Hvad gik du efter, da I skulle købe Renaulten?

- Vi ville jo gerne have, at sikkerheden var i orden... Men ellers ved jeg det faktisk ikke. Det er jo mest min hustru, som bruger bilen, så det var også hende, der valgte modellen.

- Hvad med ekstra udstyr - den slags går mange mænd jo op i?

- Jamen, det gør jeg slet ikke. Det kunne da være rart engang at få en bil med GPS, men da sådan én jo endnu ikke er standardudstyr i alle biler, må det vente lidt.

Men en drømmebil. En stor, fed Mercedes med læderkabine for eksempel, sådan en må du da have?

- Næh, egentlig ikke. Faktisk har jeg aldrig interesseret mig for design, heller ikke når det kommer til mobiltelefoner, ure eller computere. Jeg kunne aldrig finde på at købe noget, fordi det ser godt ud - for mig handler det om, hvad jeg kan bruge tingene til.

- Er der så overhovedet nogen elektronik, som fascinerer dig?

Annonce:

- For tiden er jeg meget begejstret for min ipod. Den bruger jeg ofte til at høre foredrag fra amerikanske tænketanke som Cato Institute, når jeg for eksempel sidder i toget eller slår græsset i haven. På den måde spilder jeg ikke tiden.

- Nu går du jo op i samfundsøkonomien, så hvordan har du det med din bil? Skal den sælges, mens der stadig er en god gensalgsværdi eller..?

- Æhh, det ved jeg faktisk ikke. Den var jo brugt, da vi købte den, og nu har vi haft Renaulten i tre år, så jeg tror ikke længere, den har den store værdi. Det ender nok med, at vi beholder den, til den ikke kan længere. Sådan ser det i hvert fald ud lige nu.

- Helt ærligt, har du ikke bare én lille bitte dramatisk historie, der omhandler biler - har du for eksempel aldrig kørt galt?

- Jo engang, da jeg skulle parkere. Bag mig var sådan en flyttevogn, som kan sænke ladet ned - og det havde jeg ikke set.

- Sådan rigtig dramatisk var det vel ikke, men jeg fik faktisk en bule i bilen... Ja, jeg tror faktisk, at det er det mest dramatiske, jeg har oplevet som bilist, siger Martin Ågerup.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

LIGE NU
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: